La XXIII Mostra art públic / universitat pública estrena una visita audiovisual a les obres

  • Servei d'Informació i Dinamització - Blasco Ibáñez
  • 29 d’octubre de 2020
 

La XXIII edició de la Mostra ofereix un recorregut audiovisual per les obres que, fins al 13 de novembre, estaran exposades al campus de Burjassot de la Universitat de València.

La característica de la Mostra art públic / universitat pública és, justament, que es tracta d’una iniciativa de projectes artístics efímers que interactuen amb l’entorn, en aquest cas l’espai universitari. Però tenint en compte el context sociosanitari actual, el Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) de la Universitat, impulsor de la iniciativa, ha llançat una visita audiovisual de manera simultània a l’exposició de les obres. Es tracta d’un recorregut per les diferents peces dels artistes seleccionats: Manu Blázquez, Art al Quadrat (Gema i Mònica del Rey Jordà), Miguel Alejos i Asensio Martínez Soler, Amanda Moreno, Pepe Reyes Caballero i María Tinaut.

Per a la comissària de la Mostra, Alba Braza, que també participa en l’audiovisual, la XXIII Mostra és l’edició “més experimental i provocadora”. Dins les interaccions entre art i ciència que la Mostra convida a explorar, la ciència, recorda Braza, “parla des de la pràctica empírica, del que està demostrat i establert com a veritat, i l’art qüestiona, cerca les escletxes d’allò hegemònic, assumit i sistematitzat”. Així ha explicat que hi ha “obres que fan una reinterpretació de la realitat mitjançant la descontextualització d'imatges i noves associacions entre objectes, que no pertanyen a idees o a termes moltes voltes acceptats o regulats, però que igualment és interessant que hi estiguen presents”.