Els volums quart i cinquè de l’Obra Completa de Joan Fuster, presentats a la Nau

  • Gabinet de Premsa
  • 18 de gener de 2023
 
Cobertes dels nous volums.
Cobertes dels nous volums.

Dimecres 18 de gener, l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València va acollir la presentació de ‘Llengua i literatura, I: dels orígens a la Renaixença’ i ‘Llengua i literatura, II: època contemporània’, volums quart i cinquè de l’Obra Completa de Joan Fuster, coeditada per la Universitat de València, la Institució Alfons el Magnànim i Edicions 62.

Aquests darrers volums de l’Obra Completa de Joan Fuster, a cura d’Antoni Furió i de Josep Palàcios, recullen els estudis acadèmics del gran escriptor de Sueca; en particular, agrupen el resum històric de la poesia catalana que Fuster va publicar el 1956, els seus estudis d’història literària sobre els clàssics de l’edat mitjana, el Renaixement i el barroc, i el tractat de crítica literària Literatura catalana contemporània (1972). A més a més, s’hi apleguen els pròlegs de Fuster a les edicions de les obres de Joan Salvat-Papasseit, Salvador Espriu, Josep Pla i Vicent Andrés Estellés, que constitueixen autèntics estudis sobre aquests autors –en molts casos, introbables fins ara– d’un escriptor imprescindible i irrepetible.

En l’acte participaren Teresa Ferrer, directora de Publicacions de la Universitat de València; Vicent Flor, director de la Institució Alfons el Magnànim; Antoni Furió, catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de València i curador de l’Obra Completa, i Jordi Cornudella, editor d’Edicions 62.

Més informació sobre tots els volums de l’Obra Completa de Joan Fuster publicats fins a la data, en la web de Publicacions de la Universitat de València: https://ir.uv.es/6RK6w5A
 

Més informació:

Arxivat en: Lletres