La vicepresidenta de la Fundació Per Amor a l’Art i la rectora de la Universitat de València es reuneixen per a ampliar la col·laboració entre totes dues entitats

  • Gabinet de la Rectora
  • 15 d’abril de 2021
 
La vicepresidenta de la Fundació Per Amor a l’Art i la rectora de la Universitat de València es reuneixen per a ampliar la col·laboració entre totes dues entitats
Esquerra a dreta: Sandra Guimarães, directora artística bombas Gens, Mavi Mestre, rectora de la UV; Juan Vicente Climent, gerent de la UV; Susana Lloret, vicepresidenta de la FPAA.

En la visita s'han determinat i afermat els punts del conveni que pròximament signaran totes dues entitats així com per a conèixer de primera mà els espais, instal·lacions i labors que desenvolupa en els diferents camps la Fundació Per Amor a l’Art.

Susana Lloret, vicepresidenta de la Fundació Per Amor a l’Art (FPAA), va rebre en Bombes Gens a la rectora de la Universitat de València Mavi Mestre, per a determinar tots els punts del conveni que signaran totes dues entitats. Les van acompanyar el gerent de la Universitat de València, Juan Vicente Climent i, per part de la FPAA, el director general, Juan José de Torres; la directora artística, Sandra Guimarães i el director de l'Àrea Social, Roberto Simón.

Des de fa diversos anys, la relació entre la Fundació Per Amor a l’Art i la Universitat de València ha sigut molt estreta, incorporant estudiants en pràctiques a Bombes Gens Centre d’Art de manera recurrent. En aquest moment es troben en el centre cinc alumnes cursant els següents màsters: Màster d'Història de l'Art i Cultura Visual (UV i UJI), Màster PERMEA (Centre del Carme i UV), Màster de Patrimoni (UV), Màster en Educació Social i Màster en Acció Social i Educativa. Enguany, a més, la FPAA col·labora activament amb dos programes molt especials, com són ART i Ment i Activa cultura.


La signatura del conveni té com a objectiu desenvolupar i ampliar la relació entre totes dues entitats, amb l'objectiu de planificar la realització de seminaris, conferències i cursos impartits per professorat i persones especialitzades en la matèria, que tractaran temes d’interès per a la Universitat de València i FPPA. També s'aprofundirà en la formació, desenvolupament i difusió de treballs de camp i en el suport a investigadors. El voluntariat, serà un altre dels punts clau d'aquest futur conveni. Es generaran, en resum, projectes i activitats conjuntes de qualitat, que estiguen alineats amb la missió, visió i valors de la FPAA, compartits per la Universitat.
Un dels objectius de la FPAA és treballar en xarxa amb institucions, empreses, agents socials, culturals i econòmics de la ciutat perquè la societat civil, les empreses i les institucions puguen participar en la seua activitat i, amb això, participar conjuntament en la construcció d'una societat millor i més justa.


La Rectora va visitar la totalitat de les instal·lacions de Bombes Gens, les tres exposicions que es troben actives en aquest moment en el centre d'Art: “Juan Uslé: Ull i Paisatge”; “Botàniques” i “Hiperespais”. També va tindre l'oportunitat d'acostar-se al refugi de la Guerra Civil, creat per als treballadors de Bombes Gens durant els anys de la Guerra Civil, a més de passejar pel bell jardí mediterrani, parar-se en la instal·lació de Cristina Iglesias i endinsar-se en l'espectacular celler medieval. I és que Bombes Gens, és un centre d'art i molt més.

FUNDACIÓ PER AMOR A L’ART -BOMBES GENS

La Fundació Per Amor a l´Art (FPAA), privada i familiar, desplega la seua triple activitat, artística, social i investigadora, en l'antiga fàbrica rehabilitada Bombes Gens de València. La Col·lecció de la FPAA compta amb un fons de més de 2.250 obres d'art de 220 autors, assessorada per Vicent Todolí. La seua tasca relacionada amb la integració social de menors en risc d'exclusió i el suport a persones amb Dany Cerebral Adquirit es duu a terme des de la seua Àrea Social. I també impulsa la investigació i divulgació de malalties rares, especialment la malaltia de Wilson.

Galeria d'imatges