Vera Moreno, guanyadora del XVI Premi de Poesia César Simón

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 20 de desembre de 2019
 
Vera Moreno. Foto: Patricia Fernández.
Vera Moreno. Foto: Patricia Fernández.

El passat 13 de desembre es va reunir a València el jurat de la XVI edició del Premi de Poesia César Simón, convocat per la Universitat de València. Aquesta edició ha destacat de nou per la gran qualitat dels exemplars rebuts (83 en total). El jurat, format per Antoni Defez, Amelia Díaz, Miguel Ángel Hoyos, Ángela Martínez, Carolina Otero i Begonya Pozo, com a secretària, va decidir atorgar el guardó en la seua setzena edició a l’obra 'El gimnasio de los rotos'.

La seua autora, Vera Moreno (Madrid, 1972), fins ara ha rebut diversos premis --Voces Nuevas, de la Editorial Torremozas (2013); Palabras de Otoño, de la Regidoria d’Igualtat de Fuenlabrada (2015) o Premio de Cuento de la UAM (2017)-- i ha sigut inclosa en diverses antologies (com Erotizhadas, La alquimia de la sal o La cultura es de todos los tamaños). Destaca el seu doble poemari, publicat en l'editorial madrilenya Amargord, que porta per títol La naranja entera, il·lustrat per l'artista visual Carmen Sevilla.

El jurat ha considerat que el poemari de Vera Moreno és una proposta viva, un text que es compon de múltiples veus que parlen de formes diferents i exploren les maneres de dir: rutina, precarietat, hospital. Unes formes que estan sempre travessades per l'exploració incansable i la ironia com a eina. Resulta especialment interessant observar com, en realitat, el text està pensat per completar-se en la seua oralitat. És un poemari original i necessari, una mostra de veus que observen cada detall de la realitat per extraure una crítica social del nostre present.

Arxivat en: Cultura , Lletres