La UV es proclama campiona d'Espanya universitària de camp a través en categoria femenina

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 14 de març de 2023
 
Equip femení de camp a través

El Campionat d'Espanya Universitari (CEU) de Camp a través, s'ha celebrat a Sòria els dies 10 i 11 de març de 2023. Aquest primer CEU de la temporada ha sigut un complet èxit esportiu per a la UV, l'equip femení ha aconseguit la victòria i el masculí ha quedat en quarta posició.

Amb l'arribada del mes de març, la Universitat de València ha competit en el primer dels tornejos dels Campionat d'Espanya Universitari (CEU), el Camp a través, que va organitzar la Universitat de Valladolid a Sòria del 10 a l'11 de març. La prova es va realitzar en el circuit de Camp a través en la Muntanya Valonsadero de Sòria. Un total de huit estudiants participaran representant a la UV.

El campionat va reunir els millors estudiants d'Espanya en la disciplina de Camp a través en el circuit de Sòria, que forma part del Cross Internacional de Sòria. La jornada es va veure endurida pel fred i vent que van regnar durant tota la carrera.

La cursa femenina va ser la primera de les proves que es va disputar. Va ser un soliloqui de ‘les atletes taronges’ de la UV, atés que des del tret inicial Raquel Echevarría, Nara Elipe i Ainhoa Martín van marxar en el grup de cap, i només en l'última volta Nara i Ainhoa es van despenjar, Raquel va continuar lluitant fins als últims metres pels llocs de podi. Mentrestant, per darrere Andrea Romero, convalescent d'una lesió, va eixir de darrere a avant i va anar recuperant posicions d'una manera magistral i  ampliant l'avantatge en meta. Gràcies al treball en equip de les 4 components, la UV va arribar a traure 37 punts d'avantatge a la potentíssima UCAM, que per primera vegada no va ser la universitat guanyadora, en aquesta ocasió va ser la UV la que es va convertir, no sols en la primera Universitat pública d'Espanya, sinó en la millor universitat en categoria Femenina.

En categoria Masculina, Miguel Angel Chazarra que partia com un dels principals favorits, va realitzar una gran carrera, mantenint-se fins al final amb opcions d'entrar en el podi. Va arribar quart, si bé en la catifa d'arribada va ser avançat per un altre competidor. La resta de l'equip va realitzar una gran competició, però l'altíssim nivell dels participants va fer impossible poder aconseguir el podi tancant l'actuació de la UV amb un excel·lent 4t lloc a menys de 12 punts dels subcampions.

Equip masclí de camp a través

 

Arxivat en: