La UV i Divina Seguros renoven la seua col·laboració per donar suport a les víctimes de la Guerra a Ucraïna

  • Gabinet de la Rectora
  • 21 de setembre de 2022
 

Després de l’èxit de les iniciatives desenvolupades el passat curs acadèmic en suport de les víctimes de la Guerra a Ucraïna en el marc del pla d’acció ‘Universitat de València amb Ucraïna’, Divina Seguros ha renovat amb la UV la seua col·laboració per a una nova fase d’aquest pla d’acció.

La invasió d’Ucraïna per part de Rússia  en febrer de 2022 va suposar una important arribada a la Unió Europea de persones refugiades, i va despertar una onada de solidaritat en la Universitat de València. La UV es va posicionar en favor de la pau, la defensa de la legalitat internacional i dels Drets Humans i es va concretar en el pla d’acció ‘Universitat de València amb Ucraïna’.

Divina Seguros, entitat asseguradora estava realitzant accions d’ajuda a persones refugiades i va col·laborar el passat curs acadèmic en la posta en funcionament d’aquest pla de solidaritat i cooperació universitària.

Les accions contemplades en el pla de la UV consistien en oferir serveis de suport a les persones refugiades, la promoció, sensibilització i captació de voluntariat a la UV, l’acollida de persones de la comunitat universitària d’Ucraïna en situació de vulnerabilitat i la captació de fons per a l’ajuda humanitària a través d’Organitzacions No Governamentals (ONGDs).

La rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; i Armando Miguel Nieto, president executiu de Divina Seguros, van valorar positivament els resultats de la col·laboració mantinguda entre ambdues entitats i es va decidir la continuïtat d’aquesta línia conjunta d’actuació, signant un acord en la seu del Centre d’Idiomes de la Universitat de València, espai on es va centralitzar tota l’atenció al col·lectiu de persones refugiades.

Cursos d’idiomes en castellà i valencià, atenció psicològica, servei de ludoteca durant la docència dels cursos, assessorament, assistència, etc. van ser algunes de les iniciatives que es van dur endavant per facilitar i propiciar la inserció d'aquestes persones en la nostra societat. 

L’acte, que va contar amb la participació de Carles Padilla, vicerector d’Internacionalització i Multilingüisme; Pilar Serra, vicerectora de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable; Zaida Lorente, coordinadora d’ajudes a Ucraïna de Divina Seguros; i Ignacio López, secretari general de Divina Seguros, va constatar la necessitat de continuar donant suport a les persones que més ho necessiten i que, com en aquest cas, s’han vist colpejades per una guerra que els ha fet fugir de les seues cases sense saber si en algun moment podran retornar.  

 

Arxivat en: Convenis