La UV acull la reunió del Ministre d’Universitats amb els rectors i rectores de les universitats publiques valencianes

  • Gabinet de la Rectora
  • 11 de febrer de 2022
 

En el marc de la seua visita a la ciutat de València el Ministre d’Universitats es va reunir el passat dia 4 de febrer amb els rectors i rectores del sistema públic valencià.

L’edifici històric de la Universitat de València, La Nau, hui Centre Cultural de la institució, va acollir el passat dia 4 de febrer la reunió del Ministre d’Universitats amb rectores i rectors del sistema universitari públic valencià.

L’aprovació de la LOSU i l’entrada en vigor de la Llei de la Ciència varen ser temes abordats en la reunió.

En la mateixa es va destacar també la importància de les universitats públiques per construir Europa a través del programa Erasmus. En eixe àmbit la Universitat de València és la primera universitat d’Europa en recepció d’estudiants Erasmus, i treballa per construir el sistema de la mobilitat europea de futur a través del programa FORTHEM.

El Ministre va destacar la importància dels processos d’acreditació per facilitar la mobilitat i l’intercanvi d’estudiants en un context d’internacionalització en coordinació amb les comunitats autònomes i les universitats.

Tant les rectores i rectors com el Ministre coincidiren en la necessitat de configurar els campus com espais ambientalment sostenibles, i que servisquen com a nuclis d’inclusió.

Per al ministre cal reforçar els valors de la presencialitat i la idea de la docència, i va destacar l’important tasca realitzada per la Universitat de València amb el programa de mentoria a estudiantes i estudiants.

Les rectores i rectors traslladaren, també, al Ministre, la importància de contribuir, des del govern d’Espanya a l’autorització per a la signatura de la Generalitat Valenciana del conveni col·lectiu amb les universitats públiques valencianes, i fer front als reptes de la desburocratització de la gestió científica en un context de treball per a una transformació de la societat des de la ciència i el coneixement i amb la formació al llarg de la vida.

Per a aquests reclamaren una millora del finançament universitari, amb majors nivells d’inversió.

 

Arxivat en: Visites oficials