La Universitat de València ret homenatge, hui dimarts, a les dones pioneres en el govern i la gestió

  • 23 de maig de 2017
 
Dones pioneres

Hui dimarts, 23 de maig, a les 18:30 hores, al Paranimf de la Universitat tindrà lloc un acte d’homenatge a dones pioneres en el govern de la Universitat: càrrecs generals de govern (vicerectores, secretària general) i càrrecs generals de gestió (vicegerentes). A més, també rebran un merescut homenatge les primeres administradores de centres i les pioneres en serveis universitaris.

Aquest homenatge és la continuació del que es va encetar l’any passat arran d’un estudi encarregat per la Unitat d’Igualtat a la professora Isabel Morant per identificar les dones acadèmiques pioneres en l’accés al govern i la gestió acadèmica universitària en cadascuna de les estructures que la conformen. Aquest any, a més, s’ha inclòs, com a novetat, el col·lectiu d’Administració i Serveis.

La Unitat d’Igualtat realitza anualment actes destinats a la recuperació de la memòria històrica de les dones que amb el seu treball i esforç van contribuir a fer créixer la nostra institució universitària fins a convertir-se en el que és avui la Universitat de València. En l'acte del passat any van ser 56 dones entre  deganes, vicedeganes, secretàries i sotssecretàries de cadascuna de les facultats i escoles de la UV. 

Enguany, 40 dones seran homenatjades, les pioneres en l’Administració dels Centres com Rosa Llorca, Concepción Muñoz, Julia Barceló, Eva Solaz, Elena Llueca, Asunción Dobón, Rosa Marín, Pilar Sancho, Beatriz Aguirre o Charo Domingo entre d’altres.  En l’acte de dimarts també es farà homenatge a les pioneres en la direcció de la gestió i dels serveis universitaris com ara Esther Escolano, Carmen Tomás, Teresa Bondia, Luz Barrio, Nieves Soro, Charo Álvarez, Soledat Rubio o Amparo Mañés entre d’altres.

Finalment, també seran homenatjades les pioneres en el govern de la Universitat, les vicerectores. La primera de totes, Isabel Morant a la qual varen seguir Maria Josep Cuenca, Dulce Contreras, Rosa Moliner, Matilde Fernández i moltes altres.

La Universitat preten amb aquest acte el reconeixement al treball i compromís d’unes dones que han estat pioneres en el govern i la gestió universitària.