La Universitat de València participa per primera vegada en ARCO

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 6 de març de 2023
 
Estand de La Nau en ARCO
Estand de La Nau en ARCO

La iniciativa ha mostrat amb gran èxit les línies principals que defineixen la programació de les exposicions temporals que es presenten en el Centre Cultural La Nau.

La Universitat de València, a través del Servei de Cultura Universitària, ha visitat per primera ocasió la Fira Internacional d'Art Contemporani d'Espanya (ARCOmadrid’23) a través d'un estand en l'espai Arts Libris. En ell s'ha presentat una selecció dels catàlegs d'algunes de les mostres exposades en el Centre Cultural La Nau, amb especial atenció a aquelles vinculades a exposicions temàtiques on la presència de l'art contemporani era determinant.

Un total de trenta-cinc publicacions editades per la Universitat de València s'han pogut veure en la fira del 22 al 26 de febrer, on han destacat les mostres ‘Retorn al Edén’ de Paco Roca, ‘Hermano Lobo’, ‘Text no text, ‘La Nau dels Bojos’ i ‘Coronacrisis i Cultura’, entre altres.

La caseta del Centre Cultural La Nau ha rebut desenes de felicitacions pel treball d'edició i la línia de programació expositiva, en relació amb la varietat i coherència de les temàtiques treballades, així com la qualitat del disseny i de la impressió.

El públic que va visitar aquesta secció en ARCOmadrid'23 es va veure especialment interessat en la temàtica de la salut mental, mitjançant els catàlegs de 'Pinacoteca Psiquiàtrica' i 'La Nau dels Bojos', i en la il·lustració, a través de 'Germà Llop', 'Retorn al Edén' i 'OPS'. A més, calç destacar l'interés que ha suscitat el catàleg 'Text no text' per part d'expositors internacionals especialitats i dissenyadors gràfic.

Durant la presència del Centre Cultural La Nau diverses institucions com la Universitat de Navarra, la Biblioteca Museu Reina Sofia, l'Editorial Lisboa o la Fira Andalusa d'Art i Cultura, s'han mostrat interessades a establir una col·laboració.

ARCOmadrid 2023

La Feria Internacional de Arte Contemporáneo de España constitueix una de les principals plataformes del mercat de l'art contemporani. Aquest any 2023 s'ha celebrat la 42a edició en la qual la mar Mediterrània cobra un paper protagonista sobre el qual virarà tota la programació. 

El programa, ‘El Mediterráneo: Un Mar Redondo, comissariat per Marina Fokidis ha girat al voltant de les escenes artístiques dels països que envolten aquesta mar, des del sud al nord i de costa a costa.

No obstant això, ARCOmadrid2023 ha mantingut els seus programes habituals mitjançant el Programa General com l'eix principal de la fira, format per galeries seleccionades pel Comité Organitzador, així com diverses seccions com ‘Nunca lo Mismo. Arte Latinoamericano’ en la qual es procura reforçar el vincle entre la fira i l'art llatinoamericà.