La Universitat de València participa en l’exposició ‘El disseny dels records’, en el Museu d’Informàtica de la UPV

  • Gabinet de Premsa
  • 10 de maig de 2022
 
Peça elaborada per l'alumnat del Grau de Mestre de Primària.
Peça elaborada per l'alumnat del Grau de Mestre de Primària.

Aquest dimecres, 11 de maig s’inaugura (13 hores) en el Museu d’Informàtica de la Universitat Politècnica de València l’exposició ‘El disseny dels records’, en la qual col·laboren el grup d’investigació Creari de la Universitat de València i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica (ETSINF).

Es tracta d’una mostra de 20 instal·lacions artístiques, en les quals l’alumnat del Grau de Mestre/a de Primària, futures mestres i mestres, reflexionen sobre els records, la memòria, els aprenentatges i la tecnologia. Tot això tenint en compte que València és capital mundial del Disseny en 2022.

Les peces reflecteixen aspectes que interessen a la gent més jove com puguen ser l’addicció a les tecnologies, l’emotivitat dels records, les imatges en xarxes socials, les tipologies de magatzematge de dades o la possibilitat d’utilitzar el so de manera creativa mitjançant la tecnologia. Les obres treballen aspectes relacionats amb l’art sonor per a potenciar la multisensorialidad. Cada equip participant porta com a nom el d’una dona artista, i la majoria de l’alumnat són dones.

La mostra està comissariada per Ricard Huerta i Daniela Gil. Compta amb la col·laboració de l'artista investigadora Ramona Rodríguez, especialista en art sonor.

Aquest tipus de col·laboracions reforça la unió entre professionals d'àrees tecnològiques i humanístiques.

Inauguraran l’exposició la vicerectora d’Art, Ciència, Tecnologia i Societat, Salomé Cuesta, el director del Museu d’Informàtica, Damián López i la directora de l’ETSINF, Sílvia Terrasa.