La Universitat de València obri la convocatòria dels seus 25 Premis Universitat-Societat

  • Fundació Universitat-Empresa
  • 1 de setembre de 2021
 
Imagen de la noticia

Els Premis Universitat-Societat del Consell Social de la Universitat de València compleixen 25 edicions. Un quart de segle reconeixent la labor de persones i institucions que contribueixen a estrényer els vincles de col·laboració entre la Universitat de València i el seu entorn.

En la seua 25 edició, aquests guardons s'atorgaran en cinc categories: Alumni Plus/Insigne UV, Innovació, Humanisme Digital i Col·laboració Universitat-Societat i Excel·lència Docent.

El premi Alumni Plus/Insigne UV té com a objectiu reconéixer l'excel·lència professional, acadèmica o empresarial d'una persona, egressada de la Universitat de València, amb una trajectòria contrastada, d'especial prestigi i especialment rellevant al progrés de la Societat.

D'altra banda, a través del Premi Innovació es reconeix al Personal Docent Investigador o grups d'investigació de la Universitat de València que es caracteritzen pel desenvolupament de projectes d'innovació o I+D amb una clara i rellevant aplicació en la societat. Es valora en concret la creació d'empreses de base tecnològica o la col·laboració amb altres empreses o organitzacions que facen ús dels resultats d'aqueixa investigació, que constituïsquen un exemple d'iniciativa per a estudiants i joves investigadors de la Universitat. El Jurat tindrà també en compte la repercussió social de la col·laboració i l'eventual traducció de l'activitat investigadora en cursos de postgrau, pràctiques d'estudiants o ús de titulats de la Universitat de València.


La modalitat Humanisme Digital premia l'ús de les capacitats digitals de la comunitat universitària de la Universitat de València, en qualsevol de les seues àrees de coneixement. Reconeix a persones o grups que realitzen un ús rellevant, innovador i original de tecnologies habilitadores o capacitats computacionals en el desenvolupament de la seua activitat, siga docent, investigadora o professional, o bé a egressats de la Universitat que apliquen el desenvolupament tecnològic per a dissenyar un nou model de negoci com a part de l'economia digital.


El premi Col·laboració Universitat-Empresa reconeix a empreses o institucions referents en els seus sectors, amb especials vincles de col·laboració amb la Universitat que es traduïsquen en convenis de col·laboració, beques, càtedres d'empresa, cursos de postgrau, pràctiques d'estudiants o ús de titulats de la Universitat, i que destaquen especialment en el seu suport i cooperació amb la Universitat durant un període prolongat de temps, demostrant una trajectòria exemplar i amb notable repercussió social.

Finalment, la modalitat Excel·lència Docent està dirigida a professorat de la Universitat de València, amb la finalitat de reconèixer la seua aposta per la innovació educativa i la seua qualitat docent, entre altres aspectes.


Fins al pròxim 8 d'octubre romandrà obert el termini de presentació de candidatures a les diferents modalitats.


Més d'un centenar d'empreses i persones premiades

En les 24 edicions anteriors, el Consell Social ha premiat a més d'un centenar de persones, entitats, empreses i organitzacions que han destacat especialment pel seu treball per a aproximar la Universitat de València al seu entorn cultural, professional, econòmic i social.


«Els nostres premiats són el millor exemple de la implicació de la societat civil valenciana en el progrés de la nostra Comunitat Valenciana a través del coneixement que es genera a la Universitat de València», ha assenyalat la presidenta del Consell Social i de la Fundació ADEIT de la Universitat de València, María Emilia Adán.


En l'acte de lliurament de la 25 edició dels premis, previst per al mes de gener de 2022, es donaran cita els més alts representants de la Universitat, de l'Administració i del món empresarial i social. «Es tracta de la trobada de major importància entre la Universitat, l'Administració i els agents que conformen la societat civil», ha subratllat en aquest sentit la presidenta del Consell Social.


Més informació:
https://www.uv.es/consellsocial