La Universitat de València inaugura el I Campus d’Intraemprenedoria UVemprén Gennera

  • Vicerectorat d'Ocupació i Emprenedoria
  • 25 de novembre de 2020
 
Participants en la inauguració.
Participants en la inauguració.

L'edifici de Rectorat de la Universitat de València va acollir el 23 de novembre la inauguració oficial de la primera edició d’UVemprén Gennera, un programa del Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius, a través de la Unitat d'Emprenedoria (UVemprén) de la Universitat de València, que té com a objectiu oferir formació en emprenedoria dins de les empreses i que compta amb la participació d'importants empreses del teixit productiu valencià com Importaco i Power Electronics.

UVemprén Gennera és un programa orientat a proporcionar formació a l'estudiantat seleccionat perquè puga emprendre dins d'una organització, proporcionant una experiència real que permeta crear un espai d'innovació entre l'estudiantat i les empreses. Aquesta iniciativa s'emmarca dins del Campus de l'Emprenedoria Innovadora 5UCV de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana, i al Campus d'Emprenedoria UVemprén-Santander Universidades patrocinat per Banco Santander.

La Universitat de València, a través de la seua Unitat d'Emprenedoria (UVemprén), ha dissenyat reptes estratègics en col·laboració amb les empreses participants, perquè les persones participants en el programa reben formació i mentoring que els permeta generar solucions innovadores a aquests reptes. Les millors solucions seran seleccionades per un jurat i passaran a formar part del Banc d'Idees de la UV, i aquelles persones que les aporten rebran un certificat d'aprofitament i podran participar en el Certificat en Tècniques d'Emprenedoria Innovadora del Campus UVemprén-Santander Universidades.

La iniciativa UVemprén Gennera compta amb la col·laboració d'importants empreses del teixit empresarial valencià, com és el cas d’Importaco i Power Electronics. D'aquesta manera, les persones participants podran aplicar l'aprés en casos reals en els quals es planteja un repte d'innovació, i al mateix temps mostrar el seu talent a les empreses.

Importaco, les oficines centrals de la qual es troben a Beniparrell (València), és una companyia d'alimentació global fundada en 1940. Líder europea en el mercat de fruita seca i fruites dessecades, i tercer grup d'aigua mineral d'Espanya, la seua presència s'estén per 36 països de tot el món. El seu principal objectiu en el programa UVemprén Gennera és mesurar els factors d'èxit en la relació amb els seus clients, per al que utilitzen diferents eines per a monitorar les experiències dels consumidors. Tot amb la finalitat de superar les expectatives del client i que la seua experiència siga el més satisfactòria possible.

Per part seua, Power Electronics és una destacada empresa industrial, que dóna ocupació a més de 2500 persones, que té presència en els cinc continents i que es caracteritza pel seu servei tècnic 24h, “Power On Support”. Els eixos principals de Power Electronics són l'emmagatzematge energètic, on és líder mundial, l’electromobilitat, impulsant solucions innovadores per a la càrrega de vehicles elèctrics, i la divisió solar, amb la qual evita que més de 40.000 milions de tones de CO2 siguen abocats anualment a l'atmosfera.

En aquesta primera edició s'han seleccionat 33 participants (18 homes i 15 dones), que es reparteixen en 16 per als reptes de Power Electronics (10 homes i 6 dones) i 17 per als reptes d’Importaco (8 homes i 9 dones). La majoria de participants procedeix de les àrees socials (79%), completant-se amb les àrees de ciències (12%) i salut (9%).

El calendari d’UVemprén Gennera es va iniciar amb la jornada inaugural celebrada a la sala de Consell de Govern de l'edifici de Rectorat de la UV, i en la qual van participar la vicerectora d'Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València, M. Adela Valero Aleixandre, la directora general de Qualitat, I+D+i i Medi Ambient d’Importaco, Teresa Cercós Fortea, i el director Universitat Corporativa de Power Electronics, Javier Tomás.

Els dies 25 i 26 de novembre seran els “dies d'empresa”, en els quals es produirà la presentació de les solucions als mentors. Posteriorment, entre els dies 1 i 3 de desembre tindrà lloc el Campus Gennera, amb uns tallers de formació i treball amb els mentors en els quals les persones participants aprendran a validar les seues idees i a transmetre-les amb una comunicació eficaç. Finalment, el 4 de desembre es clausurarà el Campus i es presentaran els projectes i solucions de repte al jurat, que dirimirà les idees guanyadores.
 

Arxivat en: Emprenedoria