La Universitat de València, la GVA i Fecovi signen un conveni per a fomentar l'habitatge cooperatiu

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 2 de novembre de 2022
 
La Universitat de València, la GVA i Fecovi signen un conveni per a fomentar l'habitatge cooperatiu

El conveni estableix un marc comú de col·laboració per al desenvolupament d'accions de promoció, difusió i foment de l'habitatge cooperatiu en la Comunitat Valenciana.

La rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca i el president de la Federació de Cooperatives d'Habitatges (Fecovi), Vicente Diego, han signat un conveni per a fomentar l'habitatge cooperatiu en la Comunitat Valenciana durant 2022.

Mitjançant aquest conveni s'estableix un marc comú de col·laboració entre la UV, a través de l'Institut Universitari d'Investigació en Economia Social, Cooperativisme i Emprenedoria (IUDESCOOP) i Fecovi per a desenvolupar en la Comunitat Valenciana actuacions dirigides a la promoció, difusió i foment de l'habitatge cooperatiu en el marc de l'economia social, com a mitjà de satisfacció del dret ciutadà a un habitatge digne.

Per a això, la Universitat de València fomenta la investigació científica en aquests camps, impulsant publicacions, organització de seminaris i cursos, desenvolupament d'activitats formatives i assessorament científic i tècnic en les matèries relacionades amb l'economia social i cooperativa.

La Vicepresidència Segona subvenciona les activitats desenvolupades enguany amb una quantitat estimada màxima de 30.000 euros. El conveni entra en vigor en el moment de la seua signatura i s'estén fins al 31 de desembre de 2022.

En l'acte de la signatura del conveni també han sigut presents el secretari autonòmic d'Habitatge i Funció Social, Alejandro Aguilar; el director general de Coordinació Institucional de la Vicepresidència Segona, Marc Aparisi, i la directora general d'Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga.