La Universitat de València i Fisabio lliuren els premis de la VI edició del concurs ‘De major vull ser com...’

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 8 de febrer de 2023
 
Cartell concurs 'De major vull ser com...'.

El concurs de vídeos ‘De major vull ser com...’ organitzat per la Universitat de València i la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica (Fisabio) arriba a la gala de lliurament de premis de la seua VI edició, aquest divendres dia 10 de febrer, que se celebra amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència. L’acte començarà a les 11 hores i tindrà lloc a l'Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic de València.

En aquesta edició han participat 231 estudiants de 31 centres educatius de tota la Comunitat Valenciana. En total, s’han presentat al concurs 48 vídeos.

És la sisena edició d’aquest concurs, que visibilitza els obstacles als quals s’enfronten les dones en l’àmbit científic. Es guardonaran els vídeos amb Millor Guió, Millor Producció Audiovisual i els més Innovadors en la Selecció de Personatge, tant en les categories d’ESO i Cicle Bàsic d’FP, d’una banda, com Batxillerat i Cicle Superior d’FP, de l’altra. A més d’aquests sis guardons, en acabar la gala s’obrirà el període perquè totes les persones puguen votar el seu vídeo preferit i elegir el Premi del Públic.

Cadascun dels huit premis té una quantia de 2.000 euros (1.000 per a les persones participants i 1.000 per al centre educatiu) per a l’adquisició de material científic i/o tecnològic. La suma total repartida és de 16.000 euros.

La gala estarà conduïda i amenitzada per Helena González, de Big Van Ciencia, biomèdica i divulgadora científica.

Aquest concurs forma part del pla anual d’activitats de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i) de la Universitat de València i compta amb el recolzament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECyT) i el Ministeri de Ciència i Innovació.