La Universitat de València i l'Agència Valenciana Antifrau presenten l'audiovisual de Docufòrum sobre els conflictes d'interés

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 22 de setembre de 2021
 
Imagen de la noticia

L'edifici Rectoral de la Universitat de València ha acollit la presentació del documental “Els conflictes d'interés i la integritat pública”. El programa Docufòrum comprén una sèrie de documentals produïda pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, en col·laboració amb el Taller d'Audiovisuals de la UV.

En la presentació, que s'ha celebrat hui a les 12.00 hores, a la Sala de Juntes del Rectorat de la Universitat de València, han participat Jorge Hermosilla, vicerector de Projecció Territorial i Societat, i Joan Llinares, director de l'Agència Valenciana Antifrau (AVAF).

El documental se centra en la definició, detecció i prevenció dels conflictes d'interés. L'audiovisual dóna veu a 7 especialistes en control de la corrupció, polítiques antifrau, ètica pública, transparència i bon govern. A través de les seues intervencions es pretén establir clarament la tipologia dels conflictes d'interés, determinar les mesures de prevenció i ètica pública i destacar els principals instruments de detecció i control.

El vicerector Jorge Hermosilla ha subratllat la importància de la col·laboració institucional, perquè “aquest documental és fruit del treball conjunt de dues institucions al servei de la societat valenciana, com són la Universitat de València i l'Agència Valenciana Antifrau, totes dues coneixedores de la importància d'investigar, reflexionar i divulgar conceptes com l'ètica, la transparència i les bones pràctiques”.

Per part seua, el director de la AVAF Joan Llinares, ha assenyalat que “El conflicte d'interés és l'avantsala de la corrupció. Un dels principals objectius de l'Agència Valenciana Antifrau és precisament la prevenció de la corrupció i per a aconseguir-ho és necessària la col·laboració amb institucions com la Universitat de València i així, de manera conjunta, contribuir a la creació d'una ètica i integritat pública que tinga el seu reflex pràctic en el conjunt de la ciutadania i de les administracions públiques en particular”.

Docufòrum és un format audiovisual impulsat i dissenyat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat i realitzat en alta definició (HD) pel Taller d’Audiovisuals (TAU), que aborda amb un estil documental temes d'actualitat i interés social. Docufòrum no sols té vocació divulgativa, sinó que a més pretén estimular el debat i la participació social. Els documentals, d'una duració de 20 minuts, recullen opinions d'especialistes tant de la Universitat de València com de l'àmbit social o empresarial valencians.

Aquest documental ha sigut finançat per l'Agència Valenciana Antifrau, dins del conveni marc de col·laboració subscrit per totes dues institucions.

Docufòrum és resultat d'un treball coral, la coordinació tècnica és a càrrec de la Unitat de Suport al Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, el guionitzat dels documentals el duen a terme els professors de la Universitat de València Francesc Martínez (Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Informació) i Rafa Roca (Filologia Catalana), i la realització és escomesa pel Taller d’Audiovisuals de la Universitat (TAU). Per la seua banda, l'Agència Valenciana Antifrau, a través del Servei de Formació, va realitzar la preparació dels aspectes previs referits a les qüestions principals que es podien tractar entorn del conflicte d'interés, la selecció d'una bibliografia bàsica en la matèria i la proposició d'especialistes.

L'audiovisual complet està disponible ací

Més informació:

Imatges: