La Universitat de València i l'Agència Valenciana Antifrau organitzen a Alzira una jornada sobre integritat i ètica pública

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 6 de maig de 2022
 
José Luis Villacañas.
José Luis Villacañas.

La Universitat de València i l'Agència Valenciana Antifrau (AVAF) organitzen el pròxim divendres 13 de maig a Alzira la III Jornada Específica UV-AVAF amb diferents taules de diàleg en les quals es parlarà sobre integritat i ètica pública.

La Jornada, gratuïta i amb inscripció prèvia a través d’aquest enllaç, es desenvoluparà a la Casa de la Cultura d'Alzira. La conferència principal, ‘Ètica pública, poder públic i comunitat política a Espanya’, a les 9.30 hores, estarà a càrrec del catedràtic de Filosofia de la Universitat Complutense de Madrid, José Luis Villacañas, director de diverses publicacions i amb una extensíssima obra de llibres sobre filosofia i història (que ja voreja el mig centenar). Villacañas serà presentat per Joan A. Llinares, director de l’Agència Valenciana Antifrau. Prèviament, a les 9 hores, l'alcalde d'Alzira, Diego Gómez i el director de l’AVAF inauguraran la Jornada.

Després de la conferència principal, i al llarg del matí, membres de l'Agència Valenciana Antifrau i professors de la Universitat de València tractaran la integritat i l'ètica pública, temes essencials per a les institucions organitzadores. La primera taula, ‘Ètica i responsabilitat en l'exercici de les funcions públiques’, a les 11 hores, comptarà amb la participació de Cristina García Pascual, catedràtica de Filosofia del Dret de la Universitat de València i Ana M. Fuentes, directora de Fundació per la Justícia i vicepresidenta del Consell de Participació de l’AVAF. El col·loqui serà moderat per Víctor Almonacid, director de Prevenció, Formació i Documentació de l'Agència.

El segon col·loqui, que es realitzarà a les 12.15 hores, comptarà amb Ana M. de la Encarnación Valcárcel, professora de Dret Administratiu de la Universitat de València i Antonio Penadés, president d’Acció Cívica i membre del Consell de Participació de l’AVAF.

 A més, aquesta segona taula, ‘Ètica i gestió pública’, serà moderada per Anselm Bodoque, cap del Servei de Formació de l’AVAF. La jornada serà clausurada per la vicerectora de Cultura i Societat de la Universitat de València, Ester Alba.

La jornada està organitzada per la Universitat de València (Vicerectorat de Cultura i Societat i Facultat de Dret), l’AVAF, l’Ajuntament d’Alzira i Alzira, Capital Cultural Valenciana 2022.