La Universitat, tercera d’Espanya i primera valenciana al rànquing URAP de producció científica

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 24 de gener de 2023
 
Plaça Charles Darwin de la Universitat de València i edifici de Rectorat.
Plaça Charles Darwin de la Universitat de València i edifici de Rectorat.

La Universitat de València (UV) és la tercera institució d’ensenyament superior espanyola, la primera valenciana i millora posicions a escala europea i internacional per segon any consecutiu en l’última actualització del University Ranking by Academic Performance (URAP). Aquesta classificació mesura la qualitat i quantitat de les publicacions científiques de les 3.000 millors universitats del món. Respecte a l’edició anterior (2021-2022), el centre valencià avança del 210é al 206é lloc mundial, mentre que a nivell europeu puja també 4 posicions, fins arribar a la 81.

A més, la institució valenciana també ha millorat en la puntuació de 4 dels 6 indicadors de qualitat proposats, com són citacions, col·laboració internacional, impacte total de les citacions i la documentació total. L’objectiu principal d’aquesta eina és desenvolupar un sistema de classificació per a les universitats a nivell mundial basat en els resultats acadèmics determinats per la qualitat i la quantitat de les publicacions acadèmiques.

A escala internacional, el rànquing està liderat per la universitat de Harvard, la Universitat de Toronto i l’University College de Londres. A Europa, l’University College, París i Òxford estan al capdavant, mentre que a Espanya (com en les tres anteriors edicions), la Universitat de València només la superen les Universitats de Barcelona i l’Autònoma de Barcelona.

L’University Ranking by Academic Performance (URAP) és una organització sense finalitats de lucre que es va establir en l’Institut d’Informàtica de la Universitat Tècnica d’Orient Mitjà (Turquia) en 2009. El proveïdor de dades bibliomètriques d’aquest rànquing és Web of Science-Clarivate Analytics.

 

Rànquing URAP: https://www.urapcenter.org/

Més informació (Servei d’Anàlisi i Planificació UV) sobre l’URAP: https://ir.uv.es/BXeoC0h