La Universitat se suma al Dia de les Persones amb Discapacitat amb la celebració de les Jornades per la Inclusió 2022

  • Fundació General UV
  • 2 de desembre de 2022
 
Llengua de signes en la V Jornada de Fibromiàlgia de la Comunitat Valenciana.
Llengua de signes en la V Jornada de Fibromiàlgia de la Comunitat Valenciana.

La Universitat de València s’ha sumat, un any més, a la commemoració del 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, amb l’organització de les Jornades de la Universitat per la Inclusió, a través del servei UVdiscapacitat, les quals pretenen sensibilitzar la comunitat universitària davant aquest col·lectiu, en busca de la igualtat real d’oportunitats des de fa més d’una dècada.

Les Jornades s’han celebrat del 30 de novembre al 2 de desembre, i hi ha prevista l’obertura de l’exposició ‘Peris, l’art m’inclou a mi’ a la Facultat de Magisteri (Campus dels Tarongers) aquest dilluns, dia 5. Realitzada per ‘Amics de Caterina, dansa i arts inclusivament’, es podrà visitar fins al pròxim 23 de desembre.

Durant aquests tres dies han tingut lloc sis xarrades als diferents campus universitaris a càrrec d’especialistes en cadascuna de les matèries tractades: prevenció de conductes addictives, el suport a persones amb discapacitat en l’exercici de l’activitat professional, polítiques socials inclusives, animació lectora en centres d’educació especial, els serveis de suport a la discapacitat de la Universitat de València i la V Jornada de Fibromiàlgia de la Comunitat Valenciana.

“En Polítiques Inclusives, comptem amb una tradició de prop de 30 anys d’atenció a les persones amb discapacitat. Inicialment, la Universitat de València se centrà en l’atenció al seu estudiantat, però des de fa anys també ofereix aquest servei de suport i acompanyament al personal d’administració i serveis, i al professorat”, ha assenyalat la vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Helena Rausell, qui ha inaugurat la Jornada de Fibromiàlgia aquest divendres a la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació, acompanyada per la directora general de Diversitat Funcional i Salut Mental, Elena Albert; la subdirectora general de Planificació i Organització Assistencial, Cristina Ruiz; el regidor de Salut de l’Ajuntament de València, Emiliano García Doménech; la diputada provincial de Benestar Social i Qualitat Democràtica, Pilar Sarrión; i la presidenta de l’Associació Valenciana d’Afectats de Fibromiàlgia (Avafi), Minerva Morales; a més de la degana Rosa María Bo i la directora d’UVdiscapacitat, Celeste Asensi.

“Els grans objectius de la Universitat de València són millorar l’accessibilitat i la inclusió de totes les persones amb discapacitat, donar suport i acompanyament a totes elles al llarg de la seua vida universitària i també en la seua inserció laboral”, ha afirmat la vicerectora Helena Rausell, qui ha recordat que la Universitat de València continua mantenint-se al front de les universitats espanyoles presencials en atenció a estudiantat amb discapacitat: una xifra que supera el miler.

L'esport inclusiu també ha tingut el seu espai en les jornades universitàries amb un taller de tennis amb cadira de rodes impartit per la tècnica esportiva María Dolores A. Gascón; i un mercat solidari que es va instal·lar al vestíbul de la Facultat de Psicologia i Logopèdia amb la participació de nombroses associacions i col·lectius, i que va rebre la visita de la vicerectora Helena Rausell; del degà Antonio Ferrer; del gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria; i de la directora d’UVdiscapacitat, Celeste Asensi.

Les Jornades per la Inclusió han estat possibles enguany gràcies al suport i la col·laboració de diferents unitats de la Universitat, com ara UVdiscapacitat, UVocupació i UVesports, així com d’organitzacions, entre aquestes, l’associació AVANT, Avafi i el grup INTEGRA.

Més informació: