La Universitat organitza a La Nau una exposició fotogràfica que visibilitza l’esport adaptat com a via d’inclusió social

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 20 de gener de 2021
 

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acull entre el 20 de gener i el 7 de febrer l’exposició fotogràfica ‘L’esport adaptat a la plaça’. Aquesta mostra, que aplega imatges de la I Jornada d’Esport Adaptat de València, realitzada a la plaça de l’Ajuntament el 15 de febrer de l’any passat, pretén visibilitzar l’esport adaptat com a via d’inclusió. L’exposició ha estat presentada aquest matí en un acte amb alguns dels participants d’aquella jornada, i amb les intervencions de la rectora de la Universitat de València, María Vicenta Mestre; José Campos, director de la Càtedra Divina Pastora, i Rosa Laparra, gerenta de la Fundació Divina Patora, ambdós responsables d’aquest projecte expositiu.

La rectora ha destacat l’aposta per la inclusió que realitza la Universitat de València i aquesta exposició és una via més per mostrar -a través de fotografies- la constància i l’esforç de les persones amb diferents capacitats que esdevenen un exemple per a la resta de la societat.

Tant José Campos com Rosa Laparra han anunciat que aquesta exposició, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, tindrà un caràcter itinerant per diverses localitats valencianes.

La mostra, que pot visitar-se en la Sala Oberta, consta de dues parts: 50 fotografies impreses i la projecció de la major part de les instantànies captades pels mateixos fotògrafs durant la jornada. Les imatges són el reflex de l’experiència viscuda aquell matí, en què van participar més de 300 persones i es va fer evident el sacrifici, l’esforç i la superació d’aquests esportistes per aconseguir els seus objectius, metes i somnis.

Aquesta iniciativa va nàixer del compromís de la Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat de la Universitat de València per divulgar, difondre i donar a conéixer a la ciutadania la pràctica de l’esport adaptat, i no es podria haver dut a terme sense la implicació de l’Ajuntament de València, Divina Pastora Seguros, els clubs i institucions participants, la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana i la mateixa Universitat.

Els esportistes d’elit Maurice Eckhard i Rosana López van ser protagonistes d’aquest dia, que va comptar amb la participació activa d’esportistes pertanyents als clubs esportius Tetrasport, Petraher, Unlimited Wheels, Lobos Quad de rugbi en cadira de rodes, la Fundació del Llevant UD, l’ONCE, el València Basket Club, A-Ball futbol en cadira de rodes i la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana.

Gràcies a la labor de les entitats esportives i dels esportistes, els assistents van poder experimentar i viure en primera persona com és la pràctica del futbol i l’hoquei en cadira de rodes elèctriques, la modalitat de futbol en cadira A-ball, la boccia (modalitat d’esport exclusivament paralímpic, semblant a la petanca), el tenis de taula, el bàsquet i el rugbi en cadira.

Per donar major difusió a la jornada, es va convidar Agfoval, Foto Club València, Fòrum València Foto i Solofoto com a representants de les entitats fotogràfiques de la ciutat de València. Sense la seua col·laboració desinteressada i sense la visió d’aquests fotògrafs sobre la importància de l’esport adaptat i la seua pràctica, aquesta exposició fotogràfica no hauria sigut possible.

La I Jornada d’Esport Adaptat de València va demostrar el creixent interés de la ciutadania per conéixer l’esport adaptat, per a molts, encara desconegut.

La Càtedra Divina Pastora d'Esport Adaptat de la Universitat de València, des de la seua creació l’any 2011, ha tingut com a objectius promoure i fomentar l’estudi i la investigació, canalitzar la transferència de coneixements a les empreses i a la societat civil, l’organització de seminaris, cursos i conferències, així com la convocatòria de beques i premis en l’àmbit de l’esport adaptat.

Galeria d'imatges

Arxivat en: