La Universitat millora al rànquing URAP de producció científica, on és el tercer centre espanyol i el primer valencià

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 12 de gener de 2022
 
Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València.
Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València.

La Universitat de València (UV) és la tercera institució d’ensenyament superior espanyola, la primera valenciana i millora posicions a escala europea i internacional, segons l’última actualització del University Ranking by Academic Performance (URAP), que mesura la qualitat i quantitat de les publicacions científiques de fins a 3.000 universitats de tot el món. Respecte a l’edició anterior (2020-2021), el centre valencià escala fins al 210é lloc mundial, després d’avançar 7 posicions, mentre que a nivell europeu en puja un, fins al 85.

A més, la institució valenciana també ha millorat en la puntuació de 4 dels 6 indicadors de qualitat proposats, com són articles, citacions, impacte total dels articles i documentació total. L’objectiu principal d’aquesta eina és desenvolupar un sistema de classificació per a les universitats a nivell mundial basat en els resultats acadèmics determinats per la qualitat i la quantitat de les publicacions acadèmiques.

A escala internacional, el rànquing està liderat per la universitat de Harvard, la Universitat de Toronto i l’University College de Londres. A Europa, l’University College, Òxford i Cambridge estan al capdavant, mentre que a Espanya (com en les dos anteriors edicions), a la Universitat de València només la superen les Universitats de Barcelona i l’Autònoma de Barcelona.

L’University Ranking by Academic Performance (URAP) és una organització sense finalitats de lucre que es va establir en l’Institut d’Informàtica de la Universitat Tècnica d’Orient Mitjà (Turquia) en 2009. El proveïdor de dades bibliomètriques d’aquest rànquing és Web of Science-Clarivate Analytics.

 

Rànquing URAP: https://www.urapcenter.org/

Més informació (Servei d’Anàlisi i Planificació UV) sobre l’URAP: https://ir.uv.es/OljE4Ic