La Universitat investeix nous doctors i doctores

  • Gabinet de la Rectora
  • 21 de juny de 2019
 
Nous Doctors i Doctores i familiars al Paranimf de la Universitat
Acte d'Investidura de Nous Doctors

Un total de 36 nous doctors i doctores han estat hui investits i investides en representació de les 256 tesis llegides a la Universitat de València el passat curs. El solemne acte acadèmic ha tingut lloc al Paranimf de la Universitat de València, seguint el tradicional cerimonial acadèmic.

En el dia de hui s’ha celebrat la investidura de 36 nous doctors i doctores de les facultats de Fisioteràpia, Psicologia, Infermeria i Podologia, Química, Economia, Dret, Filosofia i Ciències de l'Educació i Filologia. Un acte que completa l'esdevingut divendres passat 14 de juny, data en la qual la Universitat de València va investir a 26 nous doctors.

Així, entre les dues sessions d’investidura, han rebut els elements simbòlics del doctorat vora el 25% del total de doctors i doctores que assoliren el més alt grau acadèmic al llarg del passat curs 2017-2018.

La investidura de nous doctors i doctores s’ha celebrat a l’històric Paranimf de la Universitat de València, una sala originària del segle XVII i reformada el 1869 que es troba situada a l'històric edifici "La Nau", hereu de la construcció original de l'Estudi General de València, construït per Pere Compte i Pere Bèrnia el 1498, en ple centre de la ciutat de València.

La cerimònia ha seguit el tradicional protocol acadèmic en el qual els i les membres de la comunitat universitària han lluït la vestimenta acadèmica tradicional amb els colors corresponents, als quals s’ha referit la rectora en la seua intervenció.

Els nous doctors i doctores han rebut de mans de la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre, els símbols del doctorat: els guants blancs de la puresa en l’exercici de l’activitat acadèmica, la birreta llorejada amb el color corresponent a l’àmbit científic en el qual s’ha obtingut el doctorat, i la medalla identificativa del grau de doctorat per la Universitat de València.

D’acord amb aquest tradicional cerimonial, les comitives acadèmiques han estat conformades pels nous doctors i doctores, professorat universitari, membres del Consell de Govern i del Consell de Direcció de la Universitat de València, i l’orfeó universitari ha interpretat Veni Creator i, a la fi de l’acte, Gaudeamus Igitur, peça amb la qual s’ha clos la cerimònia.

Una cerimònia presidida per la Secretària General, Dra. M. Elena Olmos, la vicedirectora de l’Escola de Doctorat, Dra. M. Amparo Urbano, la vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, Dra. Isabel Vázquez i el vicerector d’Investigació, Dr. Carlos Hermenegildo, junt a la rectora, Dra. M. Vicenta Mestre.

La rectora de la Universitat de València ha destacat que "hui tenim al nostre Paranimf una àmplia representació de les branques del saber que es conreen a la nostra Universitat, Estudi General des de la seua fundació, universitat pública generalista que presta atenció i desenvolupa la seua activitat en totes les branques del saber." A més a més ha afirmat que "hui hem fet aquest reconeixement, aquesta investidura, reconeguent en vosaltres tot el vostre talent, tot el vostre esforç i dedicació. Totes les hores que heu posat en desenvolupar aquest treball en forma de tesi doctoral."

Per part seua, la vicedirectora de l'Escola de Doctorat ha volgut agrair i remarcarcar l'important paper dels directors de les tesis, màxims responsables de la coherència i idoneïtat del treball del doctorat, així com el seu impacte i repercussió en la nostra societat. A més, també ha donat l'enhorabona als nous doctors i doctores, emfatitzant que és un honor per a la Universitat de València, que hagen triat aquesta institució per a formar-se i aconseguir més alt grau acadèmic.

La rectora M. Vicenta Mestre ha encoratjat als nous doctors i doctores a continuar en la seua activitat investigadora per contribuir a l’avanç de la ciència i el coneixement i els ha felicitat per haver assolit el més alt grau universitari. Felicitació que ha estés als seus familiars i persones més estimades, al personal tècnic i d’administració i serveis de la Universitat de València i als directors i directores de tesi dels nous doctorats.