La Universitat inaugura els laboratoris UV Legal Tech Lab i LabCrim

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 30 de setembre de 2022
 

Situats en la planta baixa de l’Aulari Nord del Campus de Tarongers, aquests nous espais facilitaran i milloraran la tasca docent i investigadora d’aquests laboratoris.

El Campus de Tarongers de la Universitat de València va acollir la inauguració de les instal·lacions d’UV Legal Tech Lab i CrimLab, dos laboratoris d’investigació de la Facultat de Dret que s’ubicaran, d’ara endavant, a la planta baixa de l’Aulari Nord.

L’acte va comptar amb la participació de la rectora de la Universitat, M. Vicenta Mestre; el degà de la Facultat de Dret, Javier Palao; el vicedegà de la Facultat de Dret i responsable d’UV Legal Tech Lab, Rafael Miramón; i el vicedegà de la Facultat de Dret i responsable de LabCrim, Javier Guardiola.

A continuació dels parlaments, els i les assistents van poder visitar les instal·lacions, la configuració de les quals permet la interconnexió d'ambdos laboratoris. Els espais compten amb l'última tecnologia de projecció digital, aules de simulació, aules d'anàlisi i docència, i aules per a tallers pràctics. 

UV Legal Tech Lab, és un laboratori que es dedica a analitzar i transmetre les potencials utilitats de les noves tecnologies, i particularment la intel·ligència artificial, en l’àmbit jurídic.

Per altra banda, LabCrim, és un laboratori de policia científica, pioner a la Universitat de València, que és fruit de la col·laboració amb les unitats científiques de les forces i cossos de seguretat de l’estat, i que té la doble funció de, millorar la formació pràctica de l’estudiantat del Grau en Criminologia; i convertir-se en un ens assessor de referència per a les institucions públiques.