La Universitat commemora un any més el Dia Internacional del Poble Gitano

  • Gabinet de la Rectora
  • 13 d’abril de 2022
 
La Universitat commemora un any més el Dia Internacional del Poble Gitano

El proper dia 28 d’abril es projectarà a la Facultat de Ciències Socials el documental ‘Referents. L’efecte multiplicador’. Des de 2019 la Universitat de València celebra aquesta diada, en el marc del compromís per fer efectiu el dret a l’educació en igualtat de totes les persones.

El dia 8 d’abril de 1971 va tindre lloc a Londres el primer Congrés Mundial Romaní, instaurant-se aquesta diada per a donar a conèixer la realitat i la història de la cultura i poble gitanos.

La Universitat de València celebra, des de l’any 2019, aquesta diada per tal de trencar els estereotips i visibilitzar les experiències de l’estudiantat universitari gitano.

Enguany la celebració tindrà lloc a la Facultat de Ciències Socials on, el dia 28 d’abril a les 18 hores a la Sala Magdalena López Precioso d’aquest centre de la Universitat, es projectarà el documental ‘Referents. L’efecte multiplicador’, projecte audiovisual impulsat per la Càtedra de Cultura Gitana de la Universitat d’Alacant.

La Universitat de València treballa per trencar estereotips i visibilitzar la diversitat de la nostra Universitat, impulsant el dret efectiu a la igualtat de totes les persones que formen part de la comunitat universitària.

En eixe sentit aquesta activitat forma part del programa Diversitats de la Universitat de València que es coordina des del vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives.

Imatges:

Arxivat en: Diversitat