La Universitat celebra la tornada a la presencialitat en la Benvinguda 2021

  • Servei d'Informació i Dinamització - Blasco Ibáñez
  • 29 d’octubre de 2021
 

Durant tres jornades, els campus de la Universitat de València han acollit la Benvinguda a la Universitat del curs 2021-2022. Una iniciativa de la Delegació d’Estudiants de la Universitat de València que ha servit per mostrar les iniciatives que ofereixen els serveis universitaris i les propostes de participació de les associacions i col·lectius d’estudiants.

La rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, ha reivindicat una Benvinguda que ha descrit com “el moment en què la Universitat obri els braços i t'acull per aportar-te el màxim des d'eixe moment fins a la teua graduació”. A més, ha afegit "és un espai en què es visibilitza gran part dels nombrosos recursos que la Universitat té per a oferir, així com el gran dinamisme de la comunitat universitària".  Per la seua part, el Delegat d’Estudiants, Manuel González, ha destacat que  “la Universitat ha rebut l’estudiantat amb alegria, amb il·lusió, al costat seu als campus, de manera formativa, participativa i molt universitària”, fent balanç de les tres jornades de Benvinguda celebrades els passat 21, 26 i 28 d’octubre. González considera que l’estudiantat ha valorat que la Universitat “també reivindica l’alegria de tornar a la presencialitat” amb una Benvinguda “propera, compatible amb l’acció docent i la vida al campus de cada dia”.

L’estudiantat de la Universitat de València ha pogut conèixer de primera mà, en els punts informatius de cada servei i associació instal·lats als campus de Burjassot, Els Tarongers i Blasco Ibáñez, les activitats i iniciatives que tenen previstes per a aquest curs i gaudir, a més, de diferents exhibicions de dansa, de teatre, d’esports i de música. Un conjunt que ha contribuït, com apuntava el Delegat, a generar “un ambient molt positiu, festiu, que ha tingut una acollida molt important per part de l’estudiantat amb ganes de conèixer què és la Universitat en tots els seus àmbits”. Especialment l’estudiantat dels primers cursos, que per la situació pandèmica no havia pogut assistir a la Universitat amb normalitat, ha pogut escoltar les propostes de cada servei: des dels cursos que ofereixen el Centre d’Idiomes o el Servei de Llengües i Política Lingüística; les opcions de participació en projectes europeus mitjançant Forthem i Erasmus+; el VoluntariatUV, el programa Entreiguals o les ajudes a activitats socioculturals que ofereix el Servei d’Informació i Dinamització (Sedi); iniciatives de dansa, teatre, música, etc. del Servei de Cultura Universitària; els fons i formació del Servei de Biblioteques, i un llarg etcètera de propostes que ofereixen els serveis i associacions i que permeten completar l’experiència universitària.

El Delegat d’Estudiants també ha agraït “el treball intens i ben fet per part de tots els serveis i associacions” i pel que fa al campus d’Ontinyent, on s’han dut a terme una activitat de Benvinguda a menor escala, ha avançat que, de cara a l’any que ve, es pretén “treballar conjuntament i escoltar el que aquest campus, per les seues especials característiques, necessita” i “treballar per poder fer entre tots la Benvinguda de l’any que ve”.

La Benvinguda a la Universitat, organitzada per la Delegació d’Estudiants mitjançant el Servei d’Informació i Dinamització (Sedi), és un punt de trobada entre la comunitat universitària, una oportunitat per entrar en contacte amb altres estudiants i estudiantes i integrar-se de ple en la vida universitària.

Arxivat en: Estudiant/a