La Universitat celebra els seus tradicionals Concerts de Nadal

  • Fundació General UV
  • 27 de desembre de 2021
 
Concert de Nadal de l'Orquestra Filharmònica a l'Auditori de Torrent. Foto d'arxiu.
Concert de Nadal de l'Orquestra Filharmònica a l'Auditori de Torrent. Foto d'arxiu.

Els tradicionals Concerts de Nadal, organitzats per l’Aula de Música UV a través de l’Àrea d’Activitats Musicals de la Fundació General de la Universitat de València, es van sumar a la tornada a la normalitat cultural i es van celebrar en desembre a diversos espais i pobles de la mà de les principals formacions universitàries: l’Orquestra Filharmònica UV, l’Orfeó Universitari de València, l’Escola Coral La Nau UV i el Club Coral La Nau Gran de la Universitat.

Totes elles van oferir un programa amb set espectacles, que començà el passat dia 3 a Benigànim amb l’Orfeó Universitari de València, dirigit per Francesc Valldecabres. La programació de l’Orfeó continuà el passat dia 19 a l'Església de Sant Joan del Mercat (València) amb el concert més clàssic del Nadal valencià, ‘El món canta davant un bressol’, un dels recitals més veterans en el panorama musical de la ciutat de València, amb més de 60 edicions i una única temàtica: la celebració del Nadal amb un repertori sempre sorprenent que inclou composicions valencianes i d’arreu el món.

Escola Coral i Club Coral
Com mana la tradició, participaren també en els Concerts de Nadal aquestes dues formacions musicals universitàries, dirigides per Mònica Perales i Massana, i la participació d’Eduard Marquina al piano.

L’Escola Coral La Nau de la Universitat de València va fer la seua intervenció nadalenca dilluns, dia 20, a l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic, amb la participació dels cors Mestral, Garbí i Tramuntana, que interpretaren nadales valencianes populars amb arranjaments de Maria Martorell, Josep Crivillé i María Teresa Jiménez. Va cloure el programa el cant comú ‘Cambiar el mundo’ de Jim Papoulis, que pujà a tots els grups corals sobre l’escenari.

Per la seua banda, el Club Coral La Nau Gran de la Universitat de València actuà dijous 23, al Claustre de La Nau, amb un repertori tradicional, però no menys variat, de nadales com ara el ‘Dindirindín’, ‘La Nit de Nadal’ o ‘A tots unes bones festes’, a més de versions originals com l’‘Imagine’ de John Lennon.

El Concert de Nadal de l’Orquestra
Com cada any, l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València va participar en el cicle nadalenc en dues ocasions: a Gandia i a la ciutat de València. Beatriz Fernández Aucejo va dirigir per quart any aquesta cita festiva amb el públic gandienc primer i amb el valencià en segon lloc.

Dijous 16, el Teatre Serrano de Gandia va acollir l’espectacle de nadales i, a València, el concert de l’Orquestra va cloure la programació musical de la temporada el dia 23 de desembre a la sala Charles Darwin del Campus de Burjassot-Paterna, que es va oferir en dues parts: una primera amb el ‘Concert Valencià’ d’Andrés Valero Castells (1973) per a clarinet i orquestra, que va incloure els moviments ‘Cant mediterrani’, ‘Somni d’estiu’ i ‘Cròniques de la Pobla’, amb la participació del clarinetista Luis Fernández Castelló; i una segona amb la interpretació de l’obra ‘Vltava (El Moldava)’, de Bedrich Smetana (1824-1884).

El jove clarinetista Luis Fernández Castelló és un dels més destacats de la seua generació. Desenvolupa una intensa carrera com a solista i músic de cambra que l’ha portat a importants festivals nacionals i internacionals com ara el Festival Internacional de Música i Dansa de Granada, la Setmana de Música Religiosa de Conca, la Biennal d’Art Contemporani del Mediterrani o el Festival Ensems de València, entre d’altres.

Més informació: