La Universitat celebra el Dia Mundial de la Filosofia convidant el públic a llegir textos en la facultat

  • Gabinet de Premsa
  • 22 de novembre de 2019
 
Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació
Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació

La Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació i el Departament de Filosofia han programat diverses activitats per a commemorar el Dia Mundial de la Filosofia, declarat per la UNESCO en 2005, el tercer dijous del mes de novembre i que enguany coincideix amb el dia 21. La facultat va programar al vestíbul del centre una lectura de textos de filòsofes i filòsofs.

Així, a més dels intercanvis universitaris i del món acadèmic, es treballa per l’acostament de la filosofia al públic en general.

El Dia Mundial de la Filosofia celebra la importància de la reflexió filosòfica i anima les persones de tot el món a compartir la seua herència filosòfica entre si.

Tot i que la UNESCO va començar a celebrar aquest dia en 2002, no va ser fins l’any 2005 quan va declarar la seua commemoració oficialment el tercer dijous del mes de novembre.

Els principals objectius del Dia Mundial de la Filosofia són renovar el compromís regional, subregional i internacional en favor de la filosofia; encoratjar l'anàlisi, la investigació i els estudis filosòfics sobre els grans problemes contemporanis per a respondre millor als reptes als quals s'enfronta hui en dia la humanitat; sensibilitzar l'opinió pública sobre la importància de la filosofia i la seua utilització crítica en les eleccions que plantegen a múltiples societats els efectes de la mundialització o la incorporació a la modernitat; fer un balanç de la situació de l'ensenyament de la filosofia al món, insistint particularment en les dificultats per al seu accés; i subratllar la importància de la generalització de l'ensenyament filosòfic per a les generacions futures.