La Universitat atorga la seua Medalla hui divendres a l’assagista i crític d’art Romà de la Calle

  • 1 de febrer de 2017
 
Román de la Calle

La Universitat atorga la seua Medalla, hui divendres 3 de febrer, a l’assagista, traductor i crític d’art Romà de la Calle. La sessió començarà a les 12 hores al Paranimf de l’edifici de La Nau. A més de l’homenatjat, prendran la paraula el rector, Esteban Morcillo, i el professor Anacleto Ferrer, qui llegirà la ‘laudatio’.

Romà de la Calle (Alcoi, 1942), membre numerari de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València i corresponent de la de San Fernando de Madrid, és professor honorari de la Universitat de València des de la seua jubilació com a catedràtic d’Estètica i Teoria de les Arts.

Llicenciat en Filosofia i Lletres i doctor en Filosofia per la Universitat de València, ha exercit la docència al llarg de quaranta-quatre anys en tres universitats (Universitat de València, Universidad Complutense i Universitat Politècnica de València), i ha desenvolupat una àmplia activitat en la investigació estètica, històrica i crítica de les arts plàstiques i visuals. És autor de més de quaranta llibres, entre assaig i monografies.

Ha dirigit l’Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives de la Universitat de València, l’Institut de les Arts de la Institució Alfons el Magnànim i el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MUVIM), i també va presidir la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València.

Entre altres distincions ha rebut la Cruz de Alfonso X el Sabio, les medalles de plata al Mérito Profesional, al Mèrit en les Belles Arts, de la Facultat de Belles Arts (UPV) i de la Facultat de Filosofia i CC. de l’Educació de la Universitat de València, Les Palmes Acadèmiques (govern de França), i els premis a la Llibertat d’Expressió, Nacional de la Crítica i d’Assaig de l’Ajuntament de València.

Defensor d’una visió integrada i lliure de l’art a la societat i capdavanter de l’ensenyament de l’estètica i de l’educació artística, la Universitat de València reconeix amb la seua Medalla el compromís, la donació artística i l’activitat docent i investigadora, desenvolupades a la Universitat per. Romà de la Calle.

La sessió es retransmet per MediaUni