La Universitat i l’Ajuntament de València creen una beca per a doctorands de països prioritaris de cooperació al desenvolupament

  • 30 de desembre de 2016
 
UV i l'Ajuntament creen beca per doctorands de paisos prioritaris

La Universitat i la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració de l’Ajuntament han firmat un conveni de col·laboració per a la creació de les beques Juan Castelló dirigides a estudiants de doctorat procedents dels països prioritaris de cooperació al desenvolupament. L’acord s’ha firmat aquest 20 de desembre Dia Internacional de la Solidaritat Humana.

Es tracta d'una beca de nova creació que pretén garantir el major impacte i retorn possible dels coneixements adquirits per l'alumnat participant als seus països d'origen. L’alumnat seleccionat haurà de realitzar un projecte científic i acadèmic en els programes de Doctorat de la Universitat de València relacionats amb la cooperació al desenvolupament i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, contribuint de aquesta forma i a través dels seus coneixements a millorar les condicions de vida de la població dels seus països d'origen.
 
L'aportació de l'Ajuntament es xifra en 31.500 euros per a cada edició de la beca, que serà d'un any prorrogable fins a tres. La beca rep el nom Juan Castelló en homenatge a un funcionari municipal, Juan Castelló Verdú, -qui va faltar al març del 2015- com a reconeixement a la seua tasca municipal i per la seua contribució a la cooperació internacional, impulsada des de València.