La Universitat acull el congrés Migració i Inclusió a la Unió Europea

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 25 de febrer de 2019
 
Imagen de la noticia

El 25 i 26 de febrer se celebra en el Centre Cultural La Nau la conferència ‘Migració i Inclusió a la Unió Europea’, que abordarà les característiques del fenomen migratori i les oportunitats d’inclusió que representa per a la societat. Així, es presentaran experiències, models i bons exemples d’integració de migrants tant des del punt de vista regional com europeu.

La sessió inaugural va comptar amb les intervencions de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra; la vicerectora d’Innovació i Transferència de la Universitat de València, Mª Dolores Real; i el catedràtic de Filosofia del dret i Filosofia política de la Universitat de València, Javier de Lucas.

Al llarg de dos dies, es donaran cita representants de la política d’inclusió social de la Comunitat i representants europeus, així com diversos experts i professors en la matèria i actors del tercer sector. Tots ells analitzaran els desafiaments del fenomen migratori i reflexionaran, mitjançant tallers i sis taules de treball, sobre com integrar plenament a aquestes persones en les nostres societats i com combatre rumors i falses notícies.

La jornada clausurarà el dimarts 26 a les 13 hores, amb les paraules del director de la Representació de la Comissió Europea a Espanya, Francisco Fonseca; la secretària d’Estat de Migracions, Consuelo Rumí; el secretari autonòmic d’Inclusió i l’Agència Valenciana d’Igualtat, Alberto Ibáñez; i el delegat del Consell per a la UE i l’acció exterior, Joan Calabuig.

La conferència està organitzada per la Generalitat en col·laboració amb la Universitat de València i el programa europeu de cooperació regional, Interact.

Més informació: