Una jornada a Geografia i Història clausura aquest dilluns el projecte Prometeu "Smartphone i Química Analítica Verda’"

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 17 de desembre de 2022
 
smartphone

El projecte Prometeu 2019-056, “Smartphone i Química Analítica Verda”, organitza aquest dilluns 19 de desembre una jornada sobre química i arqueologia com a cerimònia de cloenda. L’acte, amb 18 taules en què participaran diferents especialistes, serà al Saló de Graus Manuel Ardit Lucas de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València, entre les 9 i les 18 hores.

La proposta principal del projecte es basa en el desenvolupament d’estudis bàsics de la química analítica verda i del tractament de les dades de color de les imatges fotogràfiques obtingudes amb telèfon intel·ligent com a eina analítica. A més, tot això s’aplica a l’anàlisi directa de mostres, detecció de contaminants i identificació de procedència i determinació de l’estat de conservació de materials arqueològics i elements que pertanyen al patrimoni cultural.

L’acte està organitzat per María Luisa Cervera, catedràtica de Química Analítica i investigadora principal del projecte Prometeu 2019-056; Gianni Gallello, investigador al Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga; Adela Mauri, degana de la Facultat de Química i professora del Departament de Química Analítica; Agustín Pastor, catedràtic de Química Analítica; Ángel Morales, catedràtic de Química Analítica i M. José Luque, investigadora al departament d’Òptica i Optometria i Ciències de la Visió.

Programa jornada ací.