Una conferència-col·loqui analitza dilluns la relació entre Joan Fuster i el periodisme

  • Gabinet de Premsa
  • 25 de novembre de 2022
 
Cartell de l'acte.
Cartell de l'acte.

‘Joan Fuster i el periodisme’ és el títol d’una conferència-col·loqui organitzada pel Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació de la Universitat de València. La filòloga i periodista Empar Marco i el catedràtic de Periodisme Josep Lluís Gómez Mompart analitzaran dilluns 28 de novembre (18:30 hores) aquest tema al saló d’actes de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.

Segons els organitzadors, Joan Fuster fou “un cas modèlic d’autor vocacional, que va saber convertir en professió una necessitat personal de comunicar-se mitjançant l’escriptura i la col·laboració habitual en premsa escrita”. El resultat de la seua intensa dedicació foren més de 4.000 d’articles publicats en periòdics i revistes al llarg de més d’una trentena d’anys, especialment en les dècades dels 50 i 70 del segle XX.

Empar Marco parlarà de la correspondència que l’autor mantenia amb directors, editors, amics i coneguts, com a font de documentació per a les peces periodístiques. Per la seua part, Gómez Mompart abordarà el que pensen els lectors i lectores de la producció periodística de l’escriptor de Sueca. L’acte estarà moderat per la coordinadora del Grau en Periodisme, Maria Iranzo. Després hi haurà un col·loqui.

L’acte s’emmarca dins de les celebracions amb motiu del centenari del naixement de Fuster.