Una Benvinguda a la Universitat especial per al curs 2021-2022 de tornada a la presencialitat

  • Servei d'Informació i Dinamització - Blasco Ibáñez
  • 15 d’octubre de 2021
 
Imatge de Benvinguda a la Unviersitat 2021-2022
Imatge de Benvinguda a la Unviersitat 2021-2022

La Universitat de València celebra la Benvinguda del curs 2021-2022 per tal de mostrar les iniciatives que ofereixen els diferents serveis universitaris així com també les propostes de participació de les associacions i col·lectius d’estudiants. Organitzada per la Delegació d’Estudiants, tindrà lloc el dia 21 d’octubre, al campus de Burjassot; el 26 d’octubre, al campus dels Tarongers, i el 28 d’octubre al campus de Blasco Ibáñez.

Durant les tres jornades de Benvinguda a la Universitat, els campus acolliran punts informatius dels serveis universitaris i d’associacions d’estudiants per donar a conèixer els seus projectes i iniciatives dirigits a l’estudiantat. Espais, ha destacat el Delegat d’Estudiants, Manuel González, “on podran informar-se, conèixer les activitats que van a ocórrer durant aquest curs acadèmic” i també “conèixer les diverses associacions d’estudiants i què fan els seus companys en matèria de participació”. L’objectiu, ha explicat, és “acostar totes les parts de la Universitat, els serveis, als alumnes, especialment als de primer i als de segon, per les circumstàncies del curs anterior amb la pandèmia”.

A més dels punts informatius, cada jornada de Benvinguda compta amb un programa d’activitats que inclou propostes de dansa, de teatre, d’esports, de música i visites guiades al Museu d’Història Natural, entre d’altres. Un nou model de Benvinguda, ha assegurat González, “més universitària, més participativa” i que busca donar valor “al treball que es fa per oferir no sols una trajectòria acadèmica sinó també una escola de ciutadania, un lloc on gaudir de l’esport, de la cultura, i de tantes coses que ofereix la Universitat”.

La Benvinguda a la Universitat serà un punt de trobada entre la comunitat universitària, amb els valors d’igualtat, diversitat i sostenibilitat presents, i una oportunitat per entrar en contacte amb altres estudiants i estudiantes i integrar-se de ple en la vida universitària. A més d’adaptar-se a la situació de pandèmia, el nou format enceta una línia ja prevista, i ben valorada per totes les parts implicades, per acostar la Benvinguda a la Universitat als campus.  

El Delegat d’Estudiants ha afirmat que també es tracta d’un acte de reconeixement “a l’estudiantat i a la comunitat universitària i al seu esforç durant un any i mig de restriccions”. Per això,  amb la “nova situació pandèmica, amb un índex de vacunació molt important, també dins la comunitat universitària” anima a l’estudiantat a “gaudir i impregnar-se de la cultura universitària” en la Bevinguda a la Universitat 2021-2022.

La Benvinguda a la Universitat és una iniciativa que organitza la Delegació d’Estudiants mitjançant el Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) i que compta amb la participació dels serveis de la Universitat i d’associacions i col·lectius d’estudiants.