Tres alumnes d'un col·legi de Xest guanyen el concurs de química ‘Reacciona!’ amb un projecte sobre Gel hidroalcohòlic

  • Vicerectorat d'Ocupació i Emprenedoria
  • 3 de juny de 2021
 
L'equip guanyador fent l'experiment.
L'equip guanyador fent l'experiment.

María Casas Monzón, Claudia Morell Landete y María Sinisterra Arcos, alumnes del col·legi San José de la Montaña de Xest, dirigides per la professora Asun Navarro Pacheco, s'han alçat amb el primer premi del concurs Reacciona!. El projecte guanyador ha sigut Gel hidroalcohòlic SJM oli essencial de romer.

El segon i tercer premi van correspondre als projectes Ací hi ha química i El pa estava en l'aire presentats pels centres La Palma de Paterna (València) i La Solana de Ciudad Real, respectivament.

En el concurs, l’estudiantat és reptat a presentar un material multimèdia de 5 minuts de duració en el qual s'expose de manera didàctica, original i creativa algun procés químic; especialment, aquells que conduïsquen a una millora de la societat. Els tres primers projectes classificats estan dotats amb 1.200 € al primer, 600 € al segon i 300 € al tercer.

El concurs, organitzat per la Ciutat de les Arts i les Ciències en col·laboració amb la Secció Territorial de València de la Reial Societat Espanyola de Química, i en el qual col·labora la Universitat de València, està dirigit a estudiantat de 3er i 4rt de l’ESO, de Batxillerat i de cicles de Formació Professional de grau mitjà de tota Espanya. La iniciativa busca promoure l'interés per la química entre estudiantat jove i millorar la seua apreciació d'aquesta disciplina com una ferramenta fonamental per a satisfer les necessitats de la societat. D'aquesta manera s'incentiva la implementació de laboratoris docents en aquests cicles formatius.

En les 10 edicions presentades han participat un total de 1300 alumnes de tota Espanya. Aquesta desena edició del concurs ha sigut tot un èxit amb la participació de 250 alumnes en 66 equips procedents de la Comunitat Valenciana, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Aragó i Catalunya.

La relació completa de finalistes es pot consultar ací.