El Secretari d’Estat per a la Unió Europea visita la Universitat de València i participa en un diàleg en línia sobre el futur d’Europa

  • Gabinet de la Rectora
  • 17 de novembre de 2020
 
El Secretari d’Estat per a la Unió Europea visita la Universitat de València i participa en un diàleg en línia sobre el futur d’Europa

El Secretari d’Estat per a la Unió Europea, Juan González-Barba, junt al director general de Mercat Interior i Altres Polítiques Comunitàries, Pascual Navarro, visitaran la Universitat de València aquest dimecres 18 de novembre, i participaran en un diàleg sobre el futur d’Europa que s’emetrà en directe i en el qual participaran associacions d’estudiants, centres i serveis de la Universitat.

La Universitat de València és una de les primeres universitats d’Europa en recepció d’estudiants Erasmus, així com en enviament d’estudiants en aquest emblemàtic programa europeu de mobilitat. Junt a aquesta dimensió europea, la Universitat de València es caracteritza, també, per la seua rellevant presència internacional, amb més de mil convenis actius de col·laboració amb institucions dels cinc continents.

En aquesta dimensió internacional destaquen l’Institut Confuci, centre per a l’aprenentatge de la llengua i la cultura de Xina que coordina tota la xarxa Confuci iberoamericana, i el Centre Rus, un dels dos únics centres universitaris a Espanya que compten amb el suport de la Fundació Món Rus. La Universitat de València ocupa, a més, la secretaria general d’ATEI, l’associació que reuneix les emissores televisives i universitats productores de contingut audiovisual de l’espai comunicatiu iberoamericà.

La Universitat de València destaca, també, per la seua dimensió formativa internacional, amb diferents programes de doble titulació internacional, tant a nivell de grau com de postgrau, que la converteixen en una de les universitats europees més dinàmiques en la seua oferta docent.

Per tal d’abordar els reptes d’Europa, i mantenir un diàleg amb diferents estructures universitàries vinculades amb la internacionalització, el secretari d’estat per a la Unió Europea, Juan González-Barba, junt al director general de Mercat Interior i Altres Polítiques Comunitàries, Pascual Navarro, visitaran aquest dimecres 18 de novembre la Universitat de València.

A més de reunir-se amb la rectora i els vicerectors amb competències en internacionalització, investigació i estudis, el secretari d’estat participarà en un diàleg que, amb el títol Entre la lògica estatal i la integració supranacional, mantindrà amb part de la comunitat universitària.

Així, en aquest diàleg, participaran les associacions d’estudiants de la Universitat de València que treballen en xarxa europea: ELSA (European Law Students Association), AIESEC i ESN (Erasmus Students Network). També participarà el projecte teatral europeu Escena Erasmus, premiat per l’europarlament. Junt a elles i ells intervindran els degans de les facultats de Dret i Economia, i els directors del Centre de Documentació Europea, de l’Institut Confuci i del Centre Rus de la Universitat.

Aquest diàleg, que s’iniciarà a les 10 hores del dimecres 18 de novembre, es pot seguir en directe a través de la retransmissió realitzada per UVcomunicació mitjançant el Taller d’Audiovisuals de la Universitat (TAU), a través del següent enllaç: mediauniweb.uv.es/secretarioEstadoUE