Reoberta la Biblioteca Històrica després del trasllat intern del fons bibliogràfic

  • 24 de juliol de 2017
 
Imagen de la noticia

La Biblioteca Històrica de la Universitat de València ha obert de nou les seues portes després d'un trasllat intern de fons bibliogràfics que, al llarg d'un mes, ha canviat la ubicació de 105.000 llibre. En concret s’han canviat d’espai llibres, impresos i manuscrits d’entre els segles XV i XX, obres que conformen un valuós patrimoni de la Universitat de València, tant des del punt de vista cultural com des del punt de vista econòmic.

La Universitat de València custodia el primer llibre literari imprés a la Península Ibèrica: ‘Obres o trobes en lahors de la Verge Maria’, exemplar únic en el món. També compta amb un dels tres exemplars que es conserven en el món del ‘Tirant lo Blanch’, a més de la col·lecció de manuscrits procedents de la biblioteca dels reis aragonesos a Nàpols.

L'objectiu del trasllat ha sigut aconseguir majors mesures de seguretat i unes òptimes condicions de conservació per a aquests tresors bibliogràfics, i al mateix temps oferir més exposicions i més visites guiades a la Sala Duc de Calàbria.