Publicat en xinès el llibre sobre electroquímica de materials porosos del professor Antonio Doménech

  • Gabinet de Premsa
  • 17 de març de 2019
 
Detall de la coberta del llibre en xinés.
Detall de la coberta del llibre en xinés.

La monografia sobre electroquímica de materials porosos del professor de la Universitat de València Antonio Doménech-Carbó acaba de publicar-se en xinès. Es tracta d’una traducció del llibre publicat per Taylor & Francis en 2010 edició en anglès, titulat ‘Electrochemistry of Porous Materials’.

L’obra és una monografia sobre l’electroquímica dels materials porosos, incloent-hi els fonaments teòrics i diferents. El llibre presenta les peculiaritats de silicats i zeolites, metal-organic-frameworks, carbons i polímers porosos, entre d’altres, i es deté en particular en els fenòmens electrocatalítics i en les aplicacions electroanalítiques i de producció i emmagatzematge d’energia.

L’obra tracta també aspectes de foto-electroquímica i magneto-electroquímica d’aquests materials. Cal destacar finalment el interès d’aquesta electroquímica en l’estudi del blau maia, de notable valor històric.

Antonio Doménech-Carbó és catedràtic de Química Analítica de la Universitat de València. La seua especialitat és l’aplicació de tècniques electroquímiques per a l’anàlisi de materials sòlids, especialment en l’àmbit d’objectes i troballes arqueològiques. El desenvolupament de mètodes de determinació de l’edat de restes de plom és un dels aspectes més destacats de la seva investigació. També, la investigació sobre la naturalesa i les tècniques de preparació del blau maia antic (un pigment característic dels maies que va ser descobert l’any 1931 i que ha creat moltes controvèrsies per la seua composició i color). El professor Doménech-Carbó ha publicat més de 200 articles en revistes especialitzades i és autor o coautor de nou llibres i capítols de llibres.