Publicacions de la Universitat de València presenta el llibre que repassa els seus cent anys d’existència

  • Servei de Publicacions de la Universitat
  • 4 de març de 2022
 
Imatge del llibre commemoratiu.
Imatge del llibre commemoratiu.

El proper dimecres 9 de març, a la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset tindrà lloc la presentació de l’obra ‘Cent anys fent llibres. La trajectòria d’una editorial universitària’, una obra commemorativa del centenari de Publicacions de la Universitat de València editada per Maite Simón, que repassa la història de PUV des del 1920, any en que va veure la llum ‘Anales de la Universidad de Valencia’, fins els nostres dies.

A l’acte de presentació intervindran Maria Vicenta Mestre, rectora de la Universitat de València; Ester Alba, vicerectora del Cultura i Esports de la Universitat de València; Teresa Ferrer, directora de PUV; Antoni Furió, catedràtic d'Història Medieval per la Universitat de València i director de PUV entre 1997 i 2010 i Maite Simón, cap d'edició de PUV i editora del llibre.

La publicació està concebuda com una obra global que ajuda a visibilitzar la tasca d’edició universitària des de diferents perspectives, al mateix temps que presenta un estudi exhaustiu i documentat de la relació històrica entre la universitat i els llibres a càrrec d’Antoni Furió. 

En les pàgines del llibre, a més, trobem referències a la tasca de correcció, a com s’elabora i construeix el catàleg de l’editorial, el treball de coedició amb altres editorials universitàries, les publicacions electròniques, la gestió editorial o les aliances sectorials interuniversitàries i l’associacionisme gremial del sector del llibre, escrit per actuals membres de l’equip de PUV i antics treballadors i col·laboradors de l’editorial de la Universitat de València.

Per acudir com a públic, cal confirmar prèviament l’assistència a través del següent enllaç: https://go.uv.es/iT62lzo.