El programa de jornades de sensibilització sobre el Tribunal de les Aigües finalitza en Alboraia

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 11 de desembre de 2019
 
Imagen de la noticia

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, ha organitzat les Jornades “El Tribunal de les Aigües i el seu X Aniversari com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat” a Quart de Poblet, Llíria, Picanya i Alboraia. Han participat professors de la Universitat de València i juristes del Tribunal de les Aigües.

La Casa del Comte de Zanoguera d'Alboraia acull aquest dijous 12 de desembre l'última de les quatre jornades de sensibilització sobre el Tribunal de les Aigües. La inauguració serà a les 18:00 hores, a càrrec del vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; el president del Tribunal de les Aigües, Onofre Cubells; i l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría.

La sessió recull la projecció de l'audiovisual Docufòrum: El Tribunal dels Aigües de l'Horta de València, un vídeo realitzat en alta definició per la Universitat de València, en col·laboració amb el Tribunal de les Aigües i Caixa Popular, que aborda amb un estil documental tant la importància històrica, social i cultural del Tribunal de la Vega de València, com altres aspectes relacionats amb l'Horta, com el paisatge agrícola, la relació entre la ciutat i l'horta o el regadiu tradicional.

Aquesta jornada d'Alboraia comptarà amb les conferències del professor del Departament de Dret Administratiu i Processal de la Universitat de València José Bonet; Luis Pablo Martínez, tècnic de la Generalitat Valenciana; i la jurista del Tribunal de les Aigües Mª José Ordeig, secretària de la Séquia de Rovella.

El vicerector Jorge Hermosilla i el president del Tribunal de les Aigües, Onofre Cubells, han coincidit a assenyalar l'èxit d'aquest programa. A Quart de Poblet, Picanya i Llíria els assistents van omplir els salons municipals, la qual cosa evidencia l'interés de la societat valenciana pel Tribunal de les Aigües de la Vega de València, responsable des de fa més d'un mil·lenni de vetlar pel repartiment de l'aigua en l'horta valenciana.

El president del Tribunal de les Aigües de la Vega de València, Onofre Cubells, ha manifestat el seu agraïment a la Universitat de València per “la labor de col·laboració en la lloable missió de difondre els valors patrimonials del Tribunal de les Aigües, que és patrimoni de totes i tots els valencians”.

Les jornades anteriors es van celebrar el 21 de novembre a Quart de Poblet, el 28 de novembre a Llíria i el 4 de desembre a Picanya. Juntament amb el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, i el president del Tribunal de les Aigües, Onofre Cubells, van inaugurar les jornades els alcaldes dels ajuntaments amfitrions: Carmen Martínez (Quart de Poblet), Manuel Civera (Llíria), Josep Almenar (Picanya). Aquesta iniciativa s'inscriu en el pla d'activitats i actes commemoratius que la UV ha dut a terme durant 2019, en col·laboració amb altres institucions, amb motiu del desé aniversari de la declaració del Tribunal de les Aigües com a Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO.

Més informació:

Imatges: