El professor Enrique Herreras obté el Premi de la Crítica Literària Valenciana en la modalitat d’Assaig i Crítica

  • Gabinet de Premsa
  • 23 de maig de 2022
 
Enrique Herreras
Enrique Herreras

El professor de Filosofia Enrique Herreras ha rebut el XLI Premi de la Crítica Literària Valenciana en la modalitat d’Assaig i Crítica pel llibre ‘Lo que la posverdad esconde. Medios de comunicación y crisis de la democracia”.

La resolució dels premis, convocats per l’Associació Valenciana d’Escriptors i Crítics Literaris (CLAVE), s’ha donat a conéixer aquest dissabte 21 de maig en la Rambleta. Lola Mascarell, José Iniesta i Paco Romeu han rebut els guardons en Narrativa, Poesia i Literatura Dramàtica, respectivament. A més, s’ha reconegut la labor teatral de Manuel Molins amb un Premi Especial a la seua trajectòria literària.

L’assaig escrit per Herreras que s’ha alçat amb el Premi de la Crítica 2022 es titula ‘Lo que la posverdad esconde’ i va ser publicat per MRA Ediciones l’any passat. El jurat ha destacat d’aquesta obra que és una “lúcida reflexió des de la filosofia i l’ètica, escrita amb un estil didàctic, que reivindica el pensament crític com a ferramenta necessària per a evitar que es normalitze la mentira i pose en perill la convivència i el futur de la democràcia”.

L’organització dels premis compta amb dos docents de la Universitat de València. Aquests estan presidits pel crític José Vicente Peiró, que va ser professor de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació; i com a secretària actua Elia Saneleuterio Temporal, professora de la Facultat de Magisteri.

Algunes de les professores i professors de la Universitat de València que han guanyat el premi han sigut Isabel Burdiel, Adela Cortina, Elia Saneleuterio Temporal, Xelo Candel, Pedro J. De la Peña, Jenaro Talens, Arcadio López-Casanova, Antonio Ariño, Jaime Siles i Josep Lluís Sirera.