Peter Bagge en La Nau a través de l’Aula de Còmic de la Universitat

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 9 de maig de 2022
 
Peter Bagge
Peter Bagge

La programació de l'Aula de Còmic de la Universitat de València continuarà dimarts, dia 10 de maig, a les 19 hores, en La Nau (Capella de la Sapiència) amb una trobada amb el dibuixant Peter Bagge, amb motiu de la presentació de ‘Las crónicas de Odio’ (Edicions La Cúpula), una edició integral d'una de les sèries de còmic alternatives més famoses dels 90.

L'acte serà presentat per Álvaro Pons, responsable de l'Aula Còmic de la Universitat de València, i serà moderat pel periodista Álex Serrano. Junt amb Bagge, parlaran d'aquesta compilació d'aventures i desventures del mític Buddy Bradley, personatge retrate del mateix Bagge, que va protagonitzar la majoria de les seues obres amb un èxit indiscutible.

A través del seu treball, Bagge va saber concentrar l'essència dels 90, l'explosió del grunge, l'omnipresència de la MTV, l’ invasió dels tatuatges o els primers reality shows. ‘Las crónicas de Odio’ és una oportunitat per a retrobar-se amb l'elenc de personatges carismàtics que envolten a Buddy Bradley en el seu dia a dia.

La confirmació d'assistència a la conferència serà necessària, per la qual cosa es prega inscripció a través d'aquest enllaç https://go.uv.es/ozgqv2n.

Peter Bagge

PETER BAGGE (Peekskill, 1957) es va formar en la School of Visual Arts de Nova York i va completar la seua educació artística amb la lectura indiscriminada de còmics underground. Els seus primers passos com a professional els va donar en la segona meitat dels 70 com a col·laborador de la mítica Punk Magazine de John Holmstrom, i a principis dels 80 va passar a publicar historietes en revistes com Comical Funnies o la llegendària Weirdo de Robert Crumb, de la qual més tard arribaria a ser editor fins que va abandonar aquella tasca per centrar-se en la seua pròpia publicació, Neat Stuff, coneguda a casa nostra com a Mundo idiota, en les pàgines del qual veurien la llum els protagonistes d’Odi.

 

Bagge ha treballat ocasionalment per a Marvel i DC en projectes a mesura i ha practicat amb notables resultats el periodisme en vinyetes. També ha signat reportatges i cròniques per a revistes com Details o Reason (material que es recopila en el llibre Todo el mundo es imbécil menos yo), però el seu nom continua sent per damunt de tot emblema del còmic alternatiu que en els anys 90 va sacsejar l’escena internacional, gràcies en bona part a les tribulacions de Buddy  Bradley.

Enamorat i deutor dels dibuixos animats de la Warner, antropòleg sagaç i observador de les nostres conductes més baixes, darrerament ha decidit centrar-se en els assoliments de l’ésser humà, i ens ha delectat amb les glosses biogràfiques de dones exemplars com la llibertària Rose Wilder Lane en Credo, l’activista protofeminista Margaret Sanger en La mujer rebelde o l’escriptora afroamericana Zora Neale Hurston en Fire!!.