Pablo Milanés presenta la seua gira 'Días de luz' a La Nau de la Universitat

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 27 de juny de 2021
 
Pablo Milanés. Foto: Javier Salas.
Pablo Milanés. Foto: Javier Salas.

El cantautor cubà Pablo Milanés va presentar dissabte, dia 26, la seua gira Días de luz al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, dins de la programació del festival Serenates. El concert va generar una gran expectació, les entrades s’esgotaren en pocs minuts, i sobre l’escenari, Milanés va enlluernar el públic amb noves composicions i amb temes destacats de la seua trajectòria. El festival Serenates, organitzat per la Universitat de València i l’Institut Valencià de Cultura, celebra el seu 34 aniversari amb huit nits de concerts de diferents estils.

L’artista, un dels principals exponents de la cançó d’autor en espanyol, va traslladar a València el seu espectacle íntim, sorprenent i emocionant, a través del qual ofereix un nou horitzó esperançador en aquests moments tan incerts. Per al músic cubà, el 2021 és l’any de presentació d’una nova gira artística, Días de luz, que s’engloba en un projecte major amb novetats discogràfiques i artístiques, com són l’enregistrament d’un nou disc i la publicació, per primera vegada, de tot el seu catàleg discogràfic en format digital.

Juntament amb composicions noves com «Día de luz», inspiradora d’aquesta gira i nova etapa, Milanés va posar veu i música a incerteses actuals i universals com «La soledad», i a l’amor com a refugi, amb temes com «Cuando tú no estás». En un emotiu directe, que semblava creat en exclusiva per un espai tan especial com el claustre de La Nau, Pablo Milanés, amb una veu extraòrdinaria als seus 78 anys, va recuperar alguns clàssics com «El breve espacio en que no estás», «Ya ves» o «Para vivir», que continuen definint la naturalesa i singularitat de la seua ànima de trobador. I quasi al final del concert, va sonar la seua mítica «Yolanda», moment en què la veu del cantant i el públic es fusionaren per posar en relleu que només ella, «Yolanda», és eterna, si no, també i sobretot Pablo Milanés. A la veu i la guitarra del cantautor cubà, li acompanyaren les magistrals actuacions dels seus compatriotes Cary Rosa Varona, al violoncel i Miguel Núñez, al piano, vinguts des de Canàries. Concert amb un format preciosista, en què el públic se’n va anar feliç, com si haguera rebut un regal. En definitiva, sensacions i sentiments que –a vegades- produeixen concerts que semblen màgics, com el de Milanés, a La Nau.

Pablo Milanés va nàixer a Bayamo (Cuba), on es va iniciar en la música cantant des de ben menut en la ràdio. Amb sis anys es traslladà a l’Havana, on va continuar la seua formació musical, tant acadèmica com als carrers, i va aprendre dels trobadors. Després de rebre dos Grammy llatins en 2006 i un Grammy a l’excel·lència musical en 2015, Pablo ha continuat component i gravant en solitari i en col·laboració amb altres músics.

És per això que 2021 ve amb nous projectes com el llançament internacional d’un disc en anglés que reuneix clàssics del jazz americà, un treball només amb guitarra, de temes nous i altres d’antics mai publicats, així com altres novetats que el músic anirà revelant en el transcurs dels mesos.

El festival Serenates compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, el Palau de la Música  de València, la Diputació de València, la Fundació Banc Sabadell, la Fundació Bancaixa, l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD) de València i el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València.

Més informació: