L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València amplia la seua presència a Gandia

  • UVGandia
  • 4 d’octubre de 2019
 
Presentació a Gandia del nou conveni amb l'Àrea d'Activitats Musicals de la Fundació General de la Universitat de València. Foto: Àlex Oltra.
Presentació a Gandia del nou conveni amb l'Àrea d'Activitats Musicals de la Fundació General de la Universitat de València. Foto: Àlex Oltra.

A partir d'aquest curs, l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València oferirà dos concerts a la capital de la Safor. El nou conveni entre el Centre de Gandia i l'Àrea d'Activitats Musicals de la Fundació General de la Universitat va ser presentat el passat divendres, 4 d'octubre, en roda de premsa.

J. Emili Aura, director d’UVgandia; Beatriz Fernández, directora de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València; i Nahuel Gonzàlez, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Gandia, van presentar el passar divendres el nou acord amb l’Àrea d’Activitats Musicals de la Fundació General de la Universitat que amplia la presència de l’Orquestra a la capital de la Safor.

Dos seran els concerts que, a partir d’aquest curs, oferirà l’Orquestra Filharmònica de manera anual. El primer d’ell està previst per al proper 17 d’octubre amb motiu de l’obertura de curs acadèmic. Mentre, el segon arribarà coincidint amb les festes nadalenques. Ambdues cites tindran lloc al Teatre Serrano, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia.

El regidor de Cultura va qualificar de “molt gratificant” aquesta nova oferta cultural posant de manifest la col·laboració entre ambdues institucions i “posant en valor l’eix cultural format per la Casa de la Marquesa i el Teatre Serrano”. Per la seua banda, el director del Centre de Gandia de la Universitat considerava que ampliar la presència de la Universitat de València a la ciutat a través de la cultura és sempre “una bona decisió”.

Beatriz Fernández, directora de l’Orquestra, fou l’encarregada de presentar el programa que s’inclourà en els dos concerts simfònics. El primer d’ells presentarà un programa divers amb peces de Mozart, Debussy o Schumann, mentre que el concert de Nadal “busca la complicitat de la gent en presentar valsos i polonesos rusos de Chaikovski més coneguts per la gent”. Les dues cites seran obertes a la ciutadania i estan previstes a les 19:30 hores.

A més, l’Àrea d’Activitats Musicals de la Fundació General de la Universitat tindrà presència a la ciutat a través d’activitats formatives. De fet, el concert d’obertura de curs arriba acompanyat del curs '(De) construint la música: anem de concert', organitzat conjuntament amb el CEFIRE Gandia. El seu representant, Daniel Vidal, va explicar que aquesta formació intenta “donar al públic assistent les rutines i estratègies necessàries per a escoltar d’altra manera el concert del proper dia 17”. Aquest curs, de matrícula gratuïta, es realitzarà les vesprades del 14 i el 17 d’octubre a la Casa de la Marquesa i al Teatre Serrano, respectivament. La inscripció està oberta a la web del Centre de Gandia.

Més informació: