L’Observatori Cultural de la Universitat organitza un seminari sobre decreixement, art i ecologia

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 13 d’abril de 2022
 
Imatge al·legòrica de les conseqüències de l'actual model de creixement.
Imatge al·legòrica de les conseqüències de l'actual model de creixement.

L’Observatori Cultural de la Universitat de València va organitzar dimarts, dia 12 d’abril, a les 18 hores, el seminari ‘Decreixement, art i ecologia’. Durant l’activitat, que va tenir lloc a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau de la Universitat, es va debatre sobre la crisi energètica global, l'emergència climàtica i el paper que poden jugar l'art, l'estètica i les humanitats en la transició ecosocial que bona part de la ciutadania reclama.

El debat va comptar amb la participació d’Antonio Turiel, investigador científic del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC); José Albelda, professor d’Art i Ecologia i codirector del Màster en Humanitats Ecològiques, Sostenibilitat i Transició Ecosocial (UPV-UAM) i Juan Bordera, guionista i periodista especialitzat en clima i energia. El seminari va ser moderat per Raúl Abeledo, director acadèmic de l’Observatori Cultural de la Universitat de València i presentat per la vicerectora de Cultura i Societat de la Universitat, Ester Alba.

Durant la taula redona s’abordaren qüestions com la crisi energètica mundial, el canvi climàtic, la relació del planeta amb uns recursos finits i el decreixement com una possible solució per canviar la manera de produir, consumir, moure'ns, alimentar-nos, i en definitiva, de relacionar-nos amb el planeta.

La conferència es pot recuperar des del Canal Youtube del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València