La Nau de la Universitat de València acull el Fòrum Canyada Blanch 2022 per a debatre sobre l'auge dels populismes i les seues conseqüències

  • 9 de maig de 2022
 
La Nau de la Universitat de València acull el Fòrum Canyada Blanch 2022 per a debatre sobre l'auge dels populismes i les seues conseqüències
Font: Fundación Cañada Blanch

Fruit de l'aliança estratègica de Fundació Canyada Blanch i la LSE, el passat 5 de maig en La Nau es van reunir experts europeus al capdavant de la investigació de les ciències socials. El Fòrum Canyada Blanch 2022 va abordar el descontentament ciutadà i la seua relació amb el creixement del vot antisistema en l'època post-COVID.

El dijous 5 de maig, l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València va acollir el Fòrum Canyada Blanch 2022, centrat en el "Populisme i l'augment del descontentament en l'era del COVID-19".

Aquesta trobada va convidar a debatre sobre el perquè del ràpid ascens dels populismes a la Unió Europea, del vot a favor del Brexit i de l'elecció de Donald Trump com a president als Estats Units. A més, en el Fòrum també va haver-hi temps per a reflexionar sobre com la pandèmia global del COVID-19 pot afectar el creixement de les actituds i els partits antisistema. A la cita van acudir empresaris, investigadors i altres representants de la societat civil interessats en aquest tema de transcendència global les causes de la qual continuen sent objecte d'intenses discussions.

La jornada va començar a les 09.30 hores i es va inaugurar en presència de Mª Vicenta Mestre, rectora de la Universitat de València i patrona de Fundació Canyada Blanch, Juan Viña Ribes, president de la fundació, i Andrés Rodríguez-Pose, catedràtic de Geografia Econòmica de la LSE, director de la Canyada Blanch Centre i catedràtic Princesa d'Astúries en la LSE.

Després de l'acte d'inauguració, el professor Andrés va prendre la paraula per a parlar sobre els factors darrere del creixement del populisme en el món desenvolupat. A continuació, li van seguir tres ponències protagonitzades per un cartell d'experts europeus en diferents àrees del coneixement, com el politòleg Jonathan Hopkin (de la London School of Economics), l'economista Özge Öner (de la Universitat de Cambridge) i l'especialista en innovació i científic regional Rune Dahl Fitjar (de la Universitat de Stavanger).

Acabades les exposicions, els tres investigadors van protagonitzar una taula redona titulada “Populisme: Brexit, Trump i la crisi del sistema en temps del COVID-19” en la qual el públic també va poder prendre paraula i debatre amb els ponents. Finalment, a les 14.00 hores va tindre lloc el tancament de l'acte.

Un any més, aquest Fòrum socioeconòmic organitzat per Fundació Canyada Blanch amb la London School of Economics (LSE) i la Universitat de València (UV) acosta els avanços de reconeguts professionals a l'avantguarda de la investigació en les ciències socials. L'estret vincle que manté la fundació amb la LSE es materialitza en aquesta trobada com un pont amb connexió directa al coneixement, que permet a tota persona interessada conéixer de prop els treballs de grans experts amb els quals comprendre comportaments i tendències socials i econòmiques actuals.