La Nau de la Universitat premiada per la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València

  • Gabinet de Premsa
  • 21 de desembre de 2018
 
L'equip de La Nau, junt amb organitzadors. Foto: García Poveda.
L'equip de La Nau, junt amb organitzadors. Foto: García Poveda.

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València va rebre el passat 20 de desembre, el Premi de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València. El lliurament del guardó, la medalla Sant Carles en la seua XXIII edició es va celebrar al Saló d’Actes Alfons Roig de la Facultat de Belles Arts. Junt amb La Nau també ha estat distingit l’artista José María Yturralde.

La Nau rep aquest premi una setmana després d’haver sigut distingida amb la Medalla al Mèrit de les Belles Arts concedida per la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles.

La Nau, l’emblema de la política cultural de la Universitat

Des dels seus orígens i a través dels segles, les universitats han contribuït al progrés de la societat com a espais culturals i han sigut els focus centrals i històrics de la transmissió del saber, de la cultura i de la ciència.

El Centre Cultural La Nau constitueix el principal emblema de la política cultural de la Universitat de València i s’ha convertit en l’espai cultural més singular de la universitat amb una programació cultural estable per a la ciutadania. Organitzacions i institucions culturals i cíviques, en la cerca de models alternatius i emergents, promouen amb La Nau tot tipus d’activitats culturals.

En els últims anys la seua labor en l’àmbit cultural ha sigut premiada per diferents entitats. La històrica ‘Cartelera Turia’ va concedir en 2013 al Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València el Premi a la millor contribució cultural de la ciutat de València.

En 2014, La Nau va rebre el guardó de la revista ‘Tendencias’ (2014) i la condecoració de l’Orde de les Palmes Acadèmiques pel Ministeri de Cultura Francés pel suport a la cultura francesa per part de la Universitat de València, a través de la figura del seu vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño.

A més dels premis al projecte cultural de la Nau, també han rebut guardons diferents projectes culturals de la Universitat entre els quals destaquen diverses publicacions, imatges i catàlegs d’exposicions en els premis d’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana, o projectes culturals: ASSAIG, Grup de Teatre de la Universitat de València, premi Avetid (Associació d’Empreses d’Arts Escèniques del País Valencià) i Escena Erasmus (Premi Carlemany de la Joventut del Parlament Europeu i Menció d’Honor de la Lliga Europea de las Federacions d’Empreses d’Arts Escèniques ‘Pearle Live Performance Europe’), entre altres.

En 1999, amb motiu de la celebració del seu cinqué centenari, la Universitat de València va reobrir la seua seu històrica, l’edifici de la Nau, com un espai cultural, universitari i obert a la societat valenciana després d’una ambiciosa reforma integral. La seu de l’Estudi General, les aules del qual havien acollit a centenars de generacions d’universitaris des de 1499, mirava al segle XXI totalment condicionada com un espai cultural contemporani i amb una personalitat pròpia. Hui, 19 anys després, el Centre Cultural La Nau ha esdevingut l’espai cultural més singular de la universitat amb una programació cultural estable per a la ciutadania.