La Nau de la Universitat, seu de les Jornades d’Il·lustració de València el proper cap de setmana

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 4 de maig de 2022
 
Cartell Jornades d'Il·lustració de València, de Miguel Monkc.
Cartell Jornades d'Il·lustració de València, de Miguel Monkc.

Enguany, les Jornades d’Il·lustració de València -JIV- celebren el seu cinqué aniversari els pròxims 6, 7 i 8 de maig al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, gràcies a la col·laboració de l’Aula de Còmic de la Universitat i la Càtedra d’Estudis del Còmic. A més a més, aquesta edició se suma a la capitalitat del disseny de la ciutat, amb una programació en la qual il·lustració i disseny es donen la mà.

Més de 80 il·lustradors estaran dibuixant en directe durant un cap de setmana replet d’activitats, música i molta creativitat al claustre de La Nau. Com a eix de la programació hi haurà un mercat d’il·lustració on els artistes crearan in situ. Entre els participants hi haurà, entre altres, Jaume Mora, Miguel Monkc, RKPK, Elisa Talens o Colors al Vent.

Al centre del claustre, a l’espai Sailor, se succeiran entrevistes a artistes, intervencions artístiques, xarrades, música i algunes sorpreses més. Les Jornades també són una oportunitat per aprendre i no només per als artistes: l’EASD-València, Tapinearte i alguns dels nostres artistes oferiran tallers vinculats amb la il·lustració i el disseny per a tots els públics.

Les Jornades començaran el divendres 6 de maig, a les 17 hores, amb la intervenció de Dr. Mackandall sobre un photocall i una presentació en la qual participaran els col·laboradors de les JIV 05, María Lapiedra, directora de Comunicació de la WDC-València (World Design Capital València 2022); Javier Mestre, subbdirector de l’EASD-València (Escola Superior de Disseny ); Mai Hidalgo i Empar Piera com a coordinadores de les JIV i Jesús Rodríguez, de Juntos por la vida.

La vesprada de dissabte tindrà lloc l’acció solidària a favor de la fundació Juntos por la vida en la seua campanya d’emergència a Ucraïna. Xëlon, Daniella Martí, Azucena González i Inma Carpena intervindran sobre el mobiliari donat per les empreses valencianes Gandia Blasco i Actiu. Aquests mobles o objectes de disseny es posaran a la venda a favor de la campanya d’emergència a Ucraïna al final de la vesprada i a través de les xarxes socials del JIV.

La música també formarà part de les Jornades amb DJ com Xino DJ i Guerrilla Xhen. Diumenge, com a cloenda de les JIV, la cantant Elia Casanova presentarà el disc il·lustrat Elvas.

Més informació:

Arxivat en: Cultura