La Nau acull un col·loqui sobre la situació de la dona, a través de l’últim llibre d’Emili Marín

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 10 de maig de 2022
 
Emili Marín.
Emili Marín.

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives de la Universitat de València va acollir, el passat 9 de maig, a l’Aula Magna (La Nau), un col·loqui amb motiu de la presentació del llibre ‘Elogio de lo vertical. El hombre es un complemento imperfecto de la mujer’, d’Emili Marín; un llibre amb el qual l’autor tracta d’elogiar les dones i reivindicar el seu potencial en la societat.

L’acte, inscrit dins del cicle Fòrum de Debats, va ser presentat per l’autor del llibre, i comptà amb la intervenció de la vicerectora de Cultura i Societat, Ester Alba; Nines Pastor, professora jubilada de Literatura i Llatí; i Carmen Arjona, sindicalista i política. L’autor de l’obra ha volgut a través del títol fer una referència a la col·lecció de llibres destinada a l’erotisme enginyós de García Berlanga anomenada ‘La Sonrisa Vertical’, i a la qui l’autor ha volgut aprofitar aquesta metàfora per a referir-se a les diferències orgàniques entre l’home i la dona.

A través del seu treball, Emili Marín pretén, al llarg de 25 capítols, recollir sota una mirada crítica la situació de les dones en diferents èpoques i cultures, i conclou amb una compilació de diferents dones que han tingut un paper rellevant en la lluita contra la discriminació social.

La conferència, que es va oferir en modalitat presencial, podrà recuperar-se amb posterioritat des del Canal de YouTube del Centre Cultural La Nau.

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Societat, i amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com a un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. L’Escola compta amb la participació d’altres actors de l’Administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat, Ajuntament de València, les conselleries de Transparència, i d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Institució Alfons el Magnànim i Caixa Popular.

Emili Marín
Emili J. Marín i Soriano (Alcoi, 1940) és un sacerdot, escriptor i editor apassionat del món de la cultura. Entre 1993 i 1998, va ser membre del Consell Valencià de Cultura en substitució de Joan Fuster. En aquest període, Marín tingué un paper destacat en la creació de la revista ‘Saó’, de la qual va ser director entre els anys 1987 i 1998. Finalment, en 2017, va ser nomenat Fill Adoptiu de València per tota una trajectòria com a contribuïdor de la cultura valenciana.

Més informació: