La música de les pel·lícules de Berlanga sonarà aquest divendres en un concert de piano a La Nau

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 19 de maig de 2022
 
Pablo García-Berlanga. Foto: Alessandro Lourenço.
Pablo García-Berlanga. Foto: Alessandro Lourenço.

Divendres, dia 20, a les 19 hores, el pianista Pablo García Berlanga oferirà un concert homenatge a la figura de Luis García Berlanga a través de la música de les seues pel·lícules en el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. L’activitat està organitzada pel Vicerectorat de Cultura i Societat, amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana.

Pablo García-Berlanga, nebot-net del director, vol posar en valor aquesta música en el marc de les activitats del centenari del naixement del cineasta a través d’un concert titulat ‘Berlanga i la seua música’ en la Capella de la Sapiència de La Nau. El recital a piano, que repassarà els millors moments de la música de les seues pel·lícules, serà acompanyat per imatges creades expressament per a aquest projecte pels artistes plàstics valencians Ceballos&Sanabria. El programa del concert repassa la música de compositors com ara Jesús García Leoz, ‘Esa pareja feliz’ (1951) o ‘Bienvenido Mr. Marshall (1952); Miguel Asíns Arbó, ‘Plácido’ (1961) o ‘La vaquilla’ (1984); de Luis Mendo, ‘Blasco Ibáñez (1996)’; o de Francesco Lavanigno, ‘Calabuch’ (1956), entre altres. L’entrada és gratuïta amb confirmació d’assistència a través d’aquest enllaç

El pianista Pablo García-Berlanga destaca per la creativitat que desprenen les seues interpretacions i programes. Format en el Conservatori Superior de Música de València i en el Koninklijk Conservatorium Brussel y en la Royal Academy of Music de Londres, la seua inquietud artística li ha encaminat a desenvolupar un repertori que abasta des del barroc fins a la música contemporània, incloent sempre composicions inèdites o desconegudes. Actua a nivell internacional en prestigiosos auditoris internacionals com Carnegie Hall de Nova York, el KIOI Concert Hall de Tòquio o el Palau de les Arts de València. El pianista, a més d'haver gravat cinc CDs, ha sigut guardonat amb el Christian Carpenter Piano Prize, el primer premi en l'II Concurs Internacional de Música de Cambra de Cofrentes i amb el IBLA Grand Prize. Actualment, compagina la seua activitat artística amb la seua labor com a docent en el Conservatori Superior de Música de València.

Arxivat en: Cultura , Música