La mostra itinerant ‘La Germania: un conflicte a la València del Renaixement’ s'exposa a Alaquàs

  • 10 de juny de 2021
 
Imagen de la noticia

La inauguració es va celebrar ahir al Castell d'Alaquàs, on els interessats la podran visitar fins al 3 de juliol. Un nodrit equip d'investigadors especialistes ha participat en aquesta exposició que té per objecte donar a conéixer la Germania Valenciana (1519-1523).

L'exposició itinerant La Germania: un conflicte a la València del Renaixement es va inaugurar a Alaquàs el passat dimecres 9 de juny. Van estar presents en l'acte el vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; l'alcalde d'Alaquàs, Toni Saura; els directors de l'Oficina de Caixa Popular a Alaquàs, Pilar Molina i José Luís Cuenca; i un dels comissaris de l'exposició, Pablo Pérez.

La mostra La Germania: un conflicte a la València del Renaixement, produïda pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, amb la col·laboració de la Facultat de Geografia i Història i de Caixa Popular, constitueix un excel·lent compendi amb una  mirada transversal, que manifesta la importància d'aquesta fita històrica i social per a València i el seu entorn territorial. Els 30 panells expositius que componen la mostra han sigut elaborats per una vintena d'historiadors de la Universitat de València. Els comissaris de l'exposició són els professors Rafael Narbona (Departament d'Història Medieval i Ciències i Tècniques Historiogràfiques) i Pablo Pérez (Departament d'Història Moderna i Contemporània).

El vicerector Jorge Hermosilla i l'alcalde Toni Saura van coincidir a subratllar l’“oportunitat que suposa aquesta exposició perquè els ciutadans puguen conéixer la història valenciana de la mà d'especialistes de primer nivell”.

Com esdevé amb les exposicions produïdes pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, la mostra La Germania: un conflicte a la València del Renaixement té caràcter itinerant. S'ha exposat ja a Gandia i Llíria, ara romandrà a Alaquàs fins al 3 de juliol, i després continuarà el seu recorregut pel territori valencià amb la finalitat que la societat conega i valore el seu patrimoni històric i social.

Imatges: