Miguel Lorente presenta un protocol pioner contra l'assetjament en les universitats que cobrirà els casos no denunciats

  • 22 de març de 2017
 
Miguel Lorente

El professor de Medicina Legal i Forense i director de la Unitat d’Igualtat de la Universitat de Granada, Miguel Lorente, visita aquest dijous a les 18:30 hores la Universitat de València per a presentar un protocol pioner contra l’assetjament en les universitats. El professor Lorente impartirà al Col·legi Major Rector Peset la conferència ‘Acoso en la universidad: ¿necesidad o amenaza?’.

El professor Lorente presentarà el protocol que ha aprovat la Universitat de Granada i que cobreix l’assetjament sexual, l’assetjament laboral, el psicològic, el ciberassetjament i el moral discriminatori, entre altres. 

Es tracta d’un protocol de prevenció i resposta davant l'assetjament que inclou la posada en marxa de l'Oficina per a la Prevenció i Resposta davant l'Assetjament i tractarà de fer front a les situacions que no arriben a denunciar-se, aproximadament el 99% del total.  L’estructura que s’ha ideat és similar al format de la Universitat de Harvard, als Estats Units, referència internacional en aquest tema i a partir d’ara es converteix en l’única a nivell estatal.

Lorente és un dels més importants experts internacionals en violència de gènere, ha estat delegat del govern contra la violència de gènere i és autor entre d'altres llibres de ‘Los nuevos hombres nuevos’, ‘Mi marido me pega lo normal’ o ‘El rompecabezas. Anatomía del maltratador’.

L'acte tindrà lloc aquest dijous 23 de març a les 18:30 hores en el Col·legi Major Rector Peset i ha estat organitzat per la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València i per la professora de la Facultat de Dret, Elena Martínez.